Cum să ai grijă de părul tău în mod natural

Află câteva modalități simple și naturale prin care poți avea grijă de părul tău, fără a folosi prea multe produse costisitoare.
  • Publicat:
Cum să ai grijă de părul tău în mod natural
Cum să ai grijă de părul tău în mod natural Sursa foto: Shutterstock

Având grijă de părul tău pe cale naturală poate fi o modalitate excelentă de a menține sănătatea și aspectul tunsorii tale fără a fi nevoie să cheltui bani pe produse de îngrijire costisitoare sau să expui părul la substanțe chimice dure.

Iată câteva sfaturi simple pentru a avea un păr sănătos și strălucitor pe cale naturală.

Mâncat sănătos

În primul rând este important să ai o alimentație sănătoasă și echilibrată, care să includă toți nutrienții necesari pentru ca părul să fie sănătos. Proteinele sunt deosebit de importante în acest proces de îngrijire a părului.

Consumă fructe și legume

Nu uita să mănânci fructe și legume. Vitaminele și substanțele nutritive te vor ajuta să-ți îmbunătățești calitatea scalpului și, în consecință, a părului.

Ulei de ricin, ideal pentru creștere

Câteva picături de ulei de ricin înainte de șamponare vor ajuta la stimularea creșterii și la întărirea părului. Lasă-l să acționeze cel puțin 30 de minute, apoi spală-ți părul. Folosește uleiul de ricin și pe sprancene și unghii, iar după câteva zile, vei vedea diferența.

Avocado

Pregătește o cremă de avocado copt cu câteva picături de ulei și folosește-o ca compresă înainte de duș. Avocado ajută părul deteriorat să-și recapete strălucirea naturală.

Gălbenuș de ou

Gălbenușul de ou este util pentru părul uscat care tinde să se despice. Folosit pe post de compresă înainte de spălare, ajută la hrănirea în profunzime a părului.

Oţet

Oțetul folosit după clătire ajută la dizolvarea microparticulelor de calcar. Părul va fi mai luminos și mai puțin greu.

Șamponul dur, tratamentele pentru păr, produsele de coafat și periajul excesiv contribuie cel mai mult la afectarea părului. Cu toate acestea, alți vinovați includ:

  • consumul excesiv de alcool
  • diete sărace în calorii și diete accidentale
  • scăderea hormonilor tiroidieni
  • stres excesiv
  • diluanți de sânge
  • unele medicamente eliberate pe bază de rețetă pentru probleme cardiace, depresie, hipertensiune arterială și artrită

Surse: msn.com, healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân