Crema pentru ochi: cum o aplici corect, când și în ce cantitate

Pentru zona ochilor ai nevoie de un produs cu o formulă special creată pentru a evita posibilele iritații. Iată cum să aplici corect crema pentru ochi.
  • Publicat:
Crema pentru ochi: cum o aplici corect, când și în ce cantitate
Foto: shutterstock

Crema pentru ochi nu este doar pentru persoanele în vârstă. Pielea din jurul ochilor este cea mai subțire de pe întregul corp fiind totodată delicată și fragilă, ceea ce înseamnă că pierde mai repede apă față de alte zone de pe față sau corp. Astfel, pielea devine uscată, iar pielea uscată vine însoțită și cu alte semne de îmbătrânire precum liniile fine și ridurile.

Pentru zona ochilor ai nevoie de un produs cu o formulă special creată pentru a evita posibilele iritații, iar de aici pornesc următoarele întrebări: Cum o aplicăm? După ce ingrediente ar trebui să ne uităm? În ce moment al zilei trebuie să o folosim?

Cum să aplici corect crema pentru ochi

Pasul 1: alegerea produsului

Ideal este să-ți alegi crema de ochi în funcție de tipul de ten pe care-l ai sau în funcție de afecțiunile cu care se confruntă pielea. Dacă te-ai săturat de liniile fine și „laba gâștii” caută produse care conțin retinol sau peptide. Dacă te confrunți cu cearcăne, folosește ingrediente menite să ofere luminozitate precum niacinamidele sau cafeina, care ajută și la circulația sangvină.

Pasul 2: spală-te pe mâini

Cel mai bun mod de a aplica o cremă de ochi este cu ajutorul degetelor, așadar asigură-te că înainte de a pune mâna pe față te speli corect pe mâini pentru a nu introduce germenii în jurul ochilor. Pielea trebuie să fie perfect curată și spălată înainte de a folosit produse consmetice, mai ales că în felul acesta ingredientele active vor pătrunde mai ușor în piele și nu vor fi împiedicate de alte produse, murdărie sau sebum.

Pasul 3: folosește o cantitate potrivită de produs

Atunci când folosim produse pentru zona ochilor, o cantitate cât o boabă de mazăre este suficientă, mai ales că tipul acesta de creme sunt mai concentrate și mult mai hidratante față de alte produse.

Pasul 4: aplică produsul corect

Pune produsul pe mână, ca și când ai folosi-o pe post de paletă pentru a picta. Ia produsul cu degetul și aplică punctele în semicerc începând cu colțul intern, apoi cu ajutorul degetului inelar tapotează crema în piele. Evită frecarea pielii, deoarece zona ochilor este sensibilă și se pot produce iritații.

Pasul 5: când aplici produsul

Majoritatea cremelor pentru ochi pot fi aplicate atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Bineînțeles, ele sunt eficient atunci când sunt aplicate corect și constant. Dacă totuși vrei să aplici produsul doar o dată pe zi, fă-o seara, deoarece pielea intră în mod natural în modul de recuperare și reparare, iar ingredientele active vor acționa mai bine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân