Ce tunsoare se potriveste cu forma fetei tale?

Sigur ti s-a intamplat si tie sa mergi la salonul de coafura cu o revista de hairtstyle in mana, in speranta ca te vei alege cu cel mai hot look. Doar ca stilista ta ti-a spus ca acea tunsoare nu se potriveste cu forma fetei tale.
  • Publicat:
Ce tunsoare se potriveste cu forma fetei tale?
Ce tunsoare se potriveste cu forma fetei tale?

Sigur ti s-a intamplat si tie sa mergi la salonul de coafura cu o revista de hairtstyle in mana, in speranta ca te vei alege cu cel mai hot look. Doar ca stilista ta ti-a spus ca acea tunsoare nu se potriveste cu forma fetei tale. Mai rau, te-a tuns cum ai vrut, dar nu aratai deloc ca modelul din revista. Cum gasesti cea mai potrivita tunsoare?

Tine cont de silueta
Multe dintre noi au avut experiente oribile pe scaunul din salonul de coafura. Si de cele mai multe ori nu au fost erori tehnice, ci greseli in alegerea unui stil al tunsorii care sa ne favorizeze structura corpului.

Si astea sunt lucruri pe care stilista ta se presupune ca le stie. Spre exemplu unei fete subtiri, cu capul mic, nu i-ar sta bine cu un par bogat in volum, asa cum nici uneia mai plinute nu i-ar sta bine cu parul turtit. Asadar, asigura-te ca stilul si echilibrul siluetei tale sunt cheia acestei probleme.

Forma fetei e definitorie
Stilistele ar trebuie, de asemenea, sa acorde atentie si formei fetei tale atunci cand iti aleg cel mai bun look. Exista cinci forme de baza ale fetei: ovala, in forma de inima, rotunda, patrata si triunghiulara.

Toate aceste forme au avantajele si dezavantajele lor, insa cu cea ovala este cel mai simplu de lucrat. Pentru a avea un look perfect trebuie doar sa stii sa alegi cea mai buna tunsoare astfel incat fata ta sa arate cat mai ovala.

Fata ovala
Fata ovala se identifica printr-o simetrie perfecta a trasaturilor fetei, cum ar fi distanta de la radacina parului pana la baza nasului si de la baza nasului pana la partea de jos a barbiei. Daca fata ta este ovala, poti sa te consideri foarte norocoasa. Aceasta forma este singura care poate fi pusa in valoare de aproape orice coafura imaginabila.

In forma de inima
Fata in forma de inima se caracterizeaza de obicei printr-o frunte mai lata si o barbie mai ingusta. Poti face aceasta forma sa arate mai ovala pozitionand greutatea parului la nivelul barbiei sau purtand breton. Tine minte ca obiectivul este sa faci ca fruntea sa para mai ingusta si sa dai proeminenta barbiei.

Rotunda
Fata rotunda este pur si simplu rotunda. Obrajii sunt ceva mai lati, iar fruntea si barbia putin mai inguste. Scopul in aceasta situatie este minimalizarea obrajilor. Stilurile cu breton inalt, iar pe laterale parul tuns drept de obicei dau cele mai bune rezultate.

Patrata
Fata patrata are fruntea egal de lata cu barbia. Stilurile filate, cu varfurile indreptate inspre obraji se potrivesc acestei forme. Lungimea trebuie pastrata dincolo de linia maxilarului pentru a distrage atentia de la acesta, dar, in acelasi timp, ea trebuie stratificata. Un stil drept si neted nu face decat sa evidentieze forma fetei.

Triunghiulara
Fata triunghiulara se confrunta cu o barbie mai lata si o frunte mai ingusta. Tunsorile potrivite sunt in mare masura aceleasi ca in cazul formei patrate, cu o singura exceptie. Volumul trebuie adaugat in partea superioara, pentru a face fruntea sa para mai mare.

Acum, ca stii ce stie si stilista ta, tine seama de aceste cunostinte cand mergi data viitoare la salon. Astfel, cand iti vei cauta o tunsoare noua prin reviste, vei sti cum sa identifici una care sa ti se si potriveasca. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
7 tips-uri pentru un par de nota 10
7 tips-uri pentru un par de nota 10
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”