Ce trebuie sa stii despre hena

Henna nu are o putere de acoperire la fel de mare precum vopselele comerciale pentru par.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce trebuie sa stii despre hena
Ce trebuie sa stii despre henna

Hena este o planta naturala utilizata timp de secole de-a randul pe post de colorant. Aceasta creste in medii calde, iar floarea ei produce un miros placut folosit in fabricarea parfumurilor. In trecut, oamenii foloseau hena pentru a colora tesaturile si lucrurile din lemn.

In zilele noastre, hena se foloseste pentru arta corpului, in tatuaje non-permanente si pentru vopsirea parului. Hena contine un agent chimic responsabil pentru colorare. Acesta are culoarea rosie, dar clorofila din hena il mascheaza.

Hena si vopsirea parului

In urma vopsirii cu hena, parul tau se poate colora in roscat sau blond inchis. Cu toate acestea, pe piata au aparut produse din hena amestecate si cu alte plante cum ar fi nucile sau trifoiul pentru a produce o nuanta de saten sau brunet.

Hena nu are o putere de acoperire la fel de mare precum vopselele comerciale pentru par. Multe persoane adauga albus de ou sau cafea pentru a schimba culoarea sau pentru a imbunatati aspectul parului dupa folosirea produsului din hena.

De ce e bine sa folosesti hena pentru par

Hena este un produs natural. Cand este amestecata cu alte produse din plante, este foarte benefica pentru par. Ea iti poate face firul de par mai fin si mai stralucitor.

In plus, o poti folosi repetat pentru a obtine culoarea pe care ti-o doresti fara sa-ti deteriorezi parul. Hena iti poate, de asemenea, proteja parul de soare, vant si clor.

Sfaturi pentru folosirea hennei

Hena nu poate fi folosita pe un par vopsit chimic. De asemenea, trebuie sa astepti macar 1-2 luni pana sa iti vopsesti parul cu produse chimice daca ai folosit hena. Stilistii pot sa-ti recomande un sampon de curatare profunda inainte de a folosi hena.

Evita produsele hena ce au in componenta saruri metalice, pentru ca iti pot face parul fragil.

Cand iti vopsesti parul cu hena, evita contactul cu lucrurile din jur pentru ca acestea pot ramane patate. Hena pateaza hainele, prosoapele si daca nu esti atenta cand te speli, chiar si obiectele sanitare din baie.

Hena neagra si parul tau

Hena neagra este o alegere populara pentru vopsirea parului in brunet. Aceasta vopsea naturala este o combinatie dintre indigo, planta ce contine albastru, si hena normala.

Cu toate acestea, ar trebui sa eviti sa utilizezi henna neagra cu para-fenilendiamina. Ea poate provoaca dermatita de contact sau usoare reactii alergice. In timp, aceste reactii se pot agrava.

Tu crezi ca hena este mai buna decat vopselele chimice?

Citeste si Cum sa ai un par impecabil

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”