Algele din Marea Moartă, un ingredient minune pentru ten

Unul dintre ingredientele care face furori și nu mai are nevoie de alte introduceri: algele din Marea Moartă, cunoscute și ca Dunaliella Salina, care promit să revitalizeze pielea.
  • Publicat:
Algele din Marea Moartă, un ingredient minune pentru ten
Foto: pexels

Industria de beauty se bucură de un nou val și anume ingredientele marine precum algele, apa de pare, colagenul din pește și multe altele. Unul dintre ingredientele care face furori și nu mai are nevoie de alte introduceri: algele din Marea Moartă, cunoscute și ca Dunaliella Salina, care promit să revitalizeze pielea.

Aceste alge sunt bogate în nutrienți și vin la pachet cu numeroase beneficii așadar, dacă ai pilea uscată și lipsită de strălucire, poate ești curioasă să le încerci.

Ce sunt algele din Marea Moartă?

După cum numele sugerează, acest tip de alge se regăsesc în Marea Moartă și, similar altor tipuri ele cresc în apele sărate și conțin multiple beneficii pentru piele. Ce mai trebuie să știi despre ele este că au capacitatea de a supraviețui în orice condiții, să se multiplice și, mai mult, să se regenereze. Ele apar atunci când plouă torențial în Marea Moartă, iar concentrația de sare scade.

Ce beneficii aduc pentru piele?

Algele din Marea Moartă sunt ideale pentru o piele sănătoasă și revitalizată. În general, ele au proprietăți antioxidante, vitale pentru sănătatea pielii. Acest ingredient ajută la netezirea pielii și absoarbe razele UV, ar proprietățile amino acide ajută la hidratare, loționare, oferă luminozitate și aduce beneficii anti-aging. Din ce în ce mai multe produse integrează acest ingredient, în special cele naturale.

Plantele marine au fost folosite ca remediu natural pentru piele de secole în diferite culturi din întreaga lume. Sunt bogate în vitamine, minerale, aminoacizi, proteine și lipide, ceea ce le face sigure pentru a putea fi folosite în cosmetică.

De asemenea, conțin beta-caroten, care produce vitamina A (retinol), care ajută la stimularea producerii unor noi celule și colagen. Astfel, pielea se regenerează rapid. În plus, întărește bariera protectoare a pielii, îmbunătățește pH-ul și echilibrează nivelul microbial.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”