Ai un păr subțire? Cum să-l îngrijești pentru a nu-l deteriora

Experții împărtășesc câteva reguli de aur pentru a îngriji un păr subțire care ajută ca acesta să fie puternic, hidratat și să crească cât mai sănătos. 
25.07.2021
Ai un păr subțire? Cum să-l îngrijești pentru a nu-l deteriora
Foto: shutterstock

Părul subțire și delicat poate fi predispus deteriorării. Se poate rupe mult mai ușor, iar neglijarea scalpului poate inhiba creșterea părului. Dacă ai observat că părul tău a început să se subțieze, cel mai probabil ai nevoie de câteva schimbări în rutina de îngrijire a părului. Experții NIOXIN împărtășesc câteva reguli de aur pentru a îngriji un păr subțire care ajută ca acesta să fie puternic, hidratat și să crească cât mai sănătos posibil. 

Parte din rutina de îngrijire a părului subțire (și nu numai) este alegerea produselor care să aibă grijă de scalp, rădăcină și vârfuri. Așadar iată câteva aspecte de care să ții cont.

Reguli de îngrijire pentru un păr subțire

Spală părul cu regularitate

Spălarea frecventă a părului ajută la îndepărtarea produselor acumulate pe scalp și vârfuri, dar și la îndepărtarea sebumului care îngreunează firul de păr și îl face să arate lipsit de vitalitate. Folosește atât un șampon, cât și un balsam care să hrănească părul și scalpul.

Usucă părul cu prosopul

Când vine vorba de uscarea părului, ideal este ca înainte să-l usuci cu ajutorul prosopului, adică să elimini excesul de apă, fără să folosești prea multă forță pentru a nu-l încurca sau pentru a nu produce ruperea firului de păr. 

Dacă ai un păr subțire, usucă-l la temperatură medie

Uscarea părului la temperaturi ridicate poate produce deteriorări semnificative. Optează pentru o temperatură medie sau lasă părul să se usuce natural.

Investește într-o perie profesională

Cu cât perii sunt mai deși și mai moi, cu atât va procesul de pieptănare va fi mai blând pentru scalp și pentru firul de păr. Mai mult, acest tip de perie te ajută și să creezi anumite coafuri precum buclele vintage.

Piaptănă mai întâi vâfurile

Întotdeauna începe să piepteni părul de la vârfuri către rădăcină pentru a evita încurcarea părului sau ruperea lui. Totodată, nu folosi prea multă forță asupra lui.

Dacă porți coadă, nu ține părul strâns

Încearcă să nu strângi prea tare părul în coadă, altfel vei produce stres asupra firului de păr și acest aspect contribuie la ruperea lui.

Masează scalpul

Masarea scalpului contribuie la creșterea circulației sangvine către rădăcina firului de păr. Ia-ți un moment de relaxare de trei minute pentru a stimula circulația sângelui și pentru a ajuta la transportarea nutrienților necesari către scalp.

Menține un stil de viață sănătos dacă ai un păr subțire

Dieta și stilul de viață joacă un rol extrem de important în sănătatea părului. Să nu uităm că părul crește din interiorul corpului, așadar evită fumatul și consumul de alcool și învață care sunt alimentele care ajută la creșterea părului.

Împletește părul

Pentru lung, ideal este să-ți împletești părul pe timpul nopții pentru a reduce ruperea lui.

Folosește balsam cu regularitate dacă ai un păr subțire

Balsamul pentru păr este foarte important pentru hrănirea și hidratarea lui, mai ales că oferă mai multă rezistență. De asemenea, o mască tratament este necesară în rutina de îngrijire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”