Ai grija de tenul tau cand esti insarcinata!

Vremea rece poate avea efecte negative asupra tenului, buzelor si pielii de pe maini din cauza expunerii la intemperii. Daca insa esti si viitoare mamica, ai si mai multe motive pentru a te ingriji cu atentie, pentru ca frigul, vantul, dar si variatiile m
  • Publicat:
Ai grija de tenul tau cand esti insarcinata!
Ai grija de tenul tau cand esti insarcinata!

Asadar, reimprieteneste-te cu cosmeticiana ta, la care trebuie sa ajungi cel putin o data la doua saptamani. Ea este cea care iti va recomanda cel mai bun tratament impotriva frigului. Trebuie sa folosesti cat mai multe creme si masti care sa-ti protejeze tenul de intemperii. De asemenea, fereste-te sa folosesti multe farduri pentru ca pielea ta este foarte sensibila acum la multe produse chimice si te vei trezi cu iritatii care de regula se trateaza cu creme pe baza de cortizon, deloc recomandate in perioada graviditatii.

Revizuieste impreuna cu cosmeticiana si lista produselor cosmetice pe care le foloseai in mod normal, pentru ca acestea s-ar putea sa nu se potriveasca cu pielea unei femei gravide, care in timpul sarcinii sufera anumite schimbari, cum ar fi aparitia petelor hiperpigmentare la nivelul tenului si intensificarea pistruilor.

Prin urmare, foloseste produse care au un pH neutru pentru a mentine pielea sanatoasa si cat mai putini excipienti (parfum, parabeni, coloranti). Nu uita ca sapunul indeparteaza uleiurile naturale produse de piele, asadar incearca sa folosesti un gel de dus hidratant. Acesta va mentine uleiurile esentiale pe pielea ta. Pentru ca pigmentarea pielii se schimba in timpul sarcinii este indicat sa folosesti produse care detin filtre UV pentru a-ti ajuta pielea fetei si a mainilor.

Piele noua in timpul sarcinii
In perioada sarcinii, si pielea de pe corpul gravidei trece printr-o serie de transformari pentru care viitoarele mame sunt mai mult sau mai putin pregatite. Avansarea sarcinii este in cele mai multe cazuri asociata cu aparitia pe pielea de pe corp a vergeturilor, varicelor si celulitei.

Gravidele au insa mare grija la regimul alimentar, la aportul de vitamine si la tot ce tine de sanatatea copilului, grija pentru aspectul fizic trecand pe un plan secund. Retine ca in timpul sarcinii pielea, isi poate pierde mult din elasticitate si astfel apar inesteticele vergeturi. De aceea, este bine ca zilnic sa faci burticii tale un masaj usor, circular, de minimum 10 minute, folosind un ulei de corp sau o crema puternic hidratanta. In timpul sarcinii, ne dor picioarele sau se umfla. Ca remediu, este recomandat sa folosim un gel sau o crema speciala pentru picioare care sa contina menta. Astfel, vom resimti o senzatie placuta de racoare si prospetime.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân