Afla cum trebuie sa-ti speli si sa-ti clatesti corect parul!

Exista oameni care isi spala parul zilnic, ceea ce nu este indicat, chiar daca ai produse destinate utilizarii frecvente, dar exista si oameni care o fac chiar mai rar decat o data pe saptamana, ceea ce, din nou, nu este indicat.
  • Publicat:
Afla cum trebuie sa-ti speli si sa-ti clatesti corect parul!
no title

Exista oameni care isi spala parul zilnic, ceea ce nu este indicat, chiar daca ai produse destinate utilizarii frecvente, dar exista si oameni care o fac chiar mai rar decat o data pe saptamana, ceea ce, din nou, nu este indicat.

Spalarea frecventa a parului duce la uscarea lui si, desi ai impresia ca va arata mai bine si mai sanatos, de fapt vei ajunge sa ai un par cu aspect tern si lipsit de stralucire.

Spalatul zilnic pe cap este indicat doar pentru persoanele cu par scurt, sau pentru cele cu parul foarte fin, cu firul subtire, iar sampoanele indicate sunt cele cu proprietati nutritive, pe baza de ou sau aloe, sau care au in compozitie diverse uleiuri, cum ar fi de cocos, de palmier sau de migdale.

In plus, aranjarea lui va fi mai dificila daca il speli frecvent, pentru ca utilizarea samponului si a produselor de styling inseamna tratament chimic (asta daca nu folosesti produse naturiste, pe baza de ou sau diverse plante).

In schimb, daca iti speli parul mult prea rar, risti sa se ingrase mult si sa capete astfel un aspect foarte urat, iar asta se intampla datorita secretiei de sebum care se va acumula intr-o cantitate mult prea mare.

Daca firul de par este subtire, exista riscul sa se incurce foarte usor, de aceea este indicat sa folosesti un produs specific pentru descurcare, cum ar fi un balsam sau un spray tip leave in (care nu necesita clatire).

Parul lung, des si/sau ondulat trebuie spalat de doua sau trei ori pe saptamana cu un sampon cu proprietati hidratante. Pentru ca varfurile tind sa se despice foarte usor, ai nevoie de un balsam hranitor, pe care trebuie sa il aplici prin masaj usor doar pe varfuri si pe lungimea parului, niciodata pe scalp, pentru ca asta iti va ingrasa parul si ii va lua din volum.

Indiferent de ce tip de par ai, e bine sa il speli cu apa cat suporti de calda, pentru ca asta deshide porii firului de par, ajutand produsul sa patrunda cat mai adanc si sa-si faca efectul cat mai bine. În schimb, pentru ultima clatire e bine sa folosesti apa rece, fara a atinge scalpul, pentru a inchide porii la loc, asigurandu-i astfel parului tau o stralucire sanatoasa.

Nu folosi decat sampoane potrivite pentru tipul tau de par, indiferent care este brandul pe care il alegi (poti alterna brandurile, pentru ca parul sa nu se obisnuiasca cu un singur produs). Pe cat posibil, incearca sa lasi parul sa se usuce natural dupa spalare, pentru ca folosirea frecventa a uscatorului electric duce la despicarea varfurilor.

Pentru un aspect matasos, periaza parul lung cu o perie din par natural sau din material antistatic (ceramica), dar asta doar dupa ce s-a uscat complet, pentru ca parul ud se rupe foarte usor.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Diamante pentru picioare
Diamante pentru picioare
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”