Acnee: 3 greșeli în lupta cu această afecțiune

Acneea dă bătăi de cap nu doar adolescenților, ci și femeilor adulte. Iată care sunt cele trei greșeli comune pe care le faci când ai acnee.
  • Publicat:
Acnee: 3 greșeli în lupta cu această afecțiune
Acnee: 3 greșeli în lupta cu această afecțiune

Pentru multe dintre femei, acneea este o afecțiune frustrantă și un război care pare că nu se termină niciodată. Mereu ești tentată să umblii la tot ce apare nou pe față, să folosești pasta de dinți sau chiar să investești în tratamente costisitoare, iar ca rezultat, acneea scapă de sub control. În ciuda acestor lucruri, există câteva obiceiuri de skincare care pot înrăutăți lucrurile. Iată trei greșeli pe care le faci când ai acnee.

Greșeli pe care le faci când ai acnee

Încerci să faci coșurile să dispară

Prima reacție pe care o ai atunci când observi un nou coș pe față este aceea de a scăpa de el. Dacă încerci să-l storci, acest lucru poate face mai mult rău decât bine. Cu cât coșul este mai adânc în piele, cu atât există riscul de a produce o traumă pe piele. Totodată există riscul de infectare și apariție a cicatricilor. Singurele la care putem umbla sunt cele cu cap alb sau galben. Dacă simți durere sau pare inflamat, evită să-l atingi.

Folosești produse necorespunzătoare pentru acnee

Produsele care ajută la uscarea aneei nu sunt tocmai o decizie bună, deoarece pot provoca iritații și chiar înrăutăți apariția lor, deoarece se produce un dezechilibru al uleiurilor naturale. Astfel, apar mai multe coșuri. În primul rând, trebuie să știi cu ce tip de acnee te confrunți. Dacă ai puncte negre sau albe folosește acid salicilic sau retinol. Dacă te confrunți cu inflamații dureroase, folosește peroxid de benzoil.

Nu folosești protecție solară zilnic

Cu siguranță ai mai auzit asta și înainte: cheia pentru o piele sănătoasă este să o protejezi de razele soarelui. Cremele cu protecție solară folosite zilnic nu doar că protejează împotriva razelor UV, regenerează și previne pigmentarea. Deși se spune că soarele usucă acneea, acest lucru este temporar. Din contră, expunerea la soare poate înrăutăți această afecțiune.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Ocupă-te singură de manichiura cu gel
Ocupă-te singură de manichiura cu gel
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân