5 sfaturi pentru o coafură cu volum, dă volum părului tău în câteva minute

  • Publicat:
5 sfaturi pentru o coafură cu volum, dă volum părului tău în câteva minute

Dacă ai un păr drept și fin atunci cu siguranță duci o luptă în fiecare dimineață în fața oglinzii, pentru a încerca să-i dai puțin volum părului tău. Să faci asta foarte repede nu este de obicei ușor. În cazul unui astfel de păr coafura își pierde repede forma și volumul, chiar și imediat după spălare. Motivul este simplu, părul fin are un diametru de 1/3 ori mai mic decât cel al unui fir normal. Astfel, acesta nu este suficient de puternic pentru a păstra forma coafurii și volumul pe termen lung.

Există totuși câteva trucuri pentru a obține un păr mai voluminos: o rutină de îngrijire adecvată nevoilor tale și cu ajutorul produselor de styling potrivite! Iată câteva sfaturi pentru un păr cu volum:

Scalpul necesită primul atenția

Produsele de styling, celulele moarte și uleiurile se pot acumula la nivelul scalpului, ceea ce conferă părului un aspect lipsit viață și textură. Pentru un scalp sănătos și șuvițe cu volum optează pentru un șampon care ajută la înlăturarea excesului de sebum de pe scalp.

Alege un balsam fără clătire pentru un volum de invidiat!

Balsamul de păr este un alt produs care oferă volum. Pentru un fir subțire este recomandat să apelezi la un balsam fără clătire, cu o formulă mai ușoară, care să nu încarce părul. Balsamurile profesionale îți oferă o hrănire de lungă durată, netezește și adaugă manevrabilitate și strălucire. Un alt beneficiu este că părul poate fi descurcat ușor, capătă elasticitate, un plus de rezistență și volum.

Difuzorul nu este un instrument dedicat doar părului creț

Contrar opiniei generale, difuzorul este potrivit și pentru alte tipuri de păr, nu doar pentru cel creț și ondulat. Difuzorul este un instrument excelent pentru a obține mai mult volum, mai ales dacă părul este subțire și puțin fragil.

Cum să folosești difuzorul pe părul drept? Înainte de toate, folosește un prosop cu microfibre, care va absorbi mai repede umezeala din păr. Astfel, părul se va usca mai ușor și va căpăta mai mult volum, dacă ai grijă să nu rămână șuvițe umede.

Apoi, aplică difuzorul la baza rădăcinilor, întotdeauna cu putere medie și căldură fixată pe modul uscător de păr. Astfel, umiditatea de la rădăcini se va elimina complet și încet și părul va căpăta volum instant. Un alt atuu? Efectul benefic al măștilor tratament poate fi intensificat cu un aport de căldură.

Mizează și pe o perie ionică pentru coafat

O altă modalitate de a da mai mult volum părului constă în folosirea unei perii ionice, atunci când îți coafezi părul. În plus, aceasta reduce și posibilitatea de electrizare a firului de păr și minimizează efectul de încrețire creat de umezeală.

Pudra pentru volum

Ai nevoie de un mic retouch? Ia în calcul pudra pentru volum folosită întotdeauna pe părul uscat. Aceasta se aplică la rădăcină și conferă extra volum și textură părului tău. Rezultatul final este foarte natural.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”