5 secrete ale make-up artiştilor care te vor face să străluceşti!

Orice femeie ar trebui să ştie cum, cât şi când să aplice produsele de make-up pentru a obţine un machiaj natural, elegant şi care să îi pună în evidenţă calităţile şi nu defectele.
  • Publicat:
5 secrete ale make-up artiştilor care te vor face să străluceşti!

Orice femeie ar trebui să ştie cum, cât şi când să aplice produsele de make-up pentru a obţine un machiaj natural, elegant şi care să îi pună în evidenţă calităţile şi nu defectele.

Indiferent dacă mergi la o petrecere, o întâlnire de afaceri sau o cină romantică, trebuie să reuşeşti să obţii singură un look care să te pună frumos în evidenţă.

Iată câteva sfaturi ale make-up artiştilor celebri care te vor face să străluceşti!

Foloseşte iluminator pe partea de sus a pomeţilor, aplicându-l cu vârfurile degetelor. Poţi să aplici o cantitate mică şi în partea de sus a arcadelor. Pentru a-ţi prepara propriul iluminator, amestecă fard de pleoape alb sidefat cu cremă de ochi, vaselină cosmetic sau orice cremă hidratantă.

Fă în aşa fel încât fondul tău de ten să aibă un aspect mai “aerisit” puverizând pe pensula pentru fondul de ten un spray de faţă (apă termală, de exemplu), înainte de a o folosi. “Astfel îţi vei subţia produsul de machiaj, făcându-l să se întindă mai uşor şi să arate mai difuz”, afirmă expertul în machiaj Bobby Wells.

Aplică un iluminator lichid sau o cremă hidratantă strălucitoare peste crema ta hidratantă obişnuită, dar sub machiajul de bază. Îţi va face pielea să strălucească. Aplică o picătură pe frunte, una pe nas şi câte una pe fiecare obraz şi întinde bine. Poţi şi să amesteci iluminatorul în baza ta de machiaj şi să îl aplici dintr-un singur pas.

Aplică pudră doar pe zona T – frunte, nas, bărbie –, păstrând strălucirea natural din zonele de sub ochi şi de pe obraji.

Pulverizează-ţi peste machiajul finalizat un spray hidratant cu minerale sau un spray apos bogat în vitamine (sau apă plată pusă într-un pulverizator!), ţinând recipientul la circa 25 de centimetri de faţă, pentru a-i conferi strălucire proaspătă şi catifelată.

“Totodată, vei îndepărta şi eventualele excese de produse de machiaj, vei netezi fondul de ten care s-a strecurat în ridurile fine şi vei subţia fondul de ten, dacă a fost aplicat într-un strat prea gros”, afirmă make-up artistul Paul Podlucky. Lasă-ţi apoi pielea să se usuce natural!

Talia Shobrook, creatoarea cunoscutului look cu eyeliner al lui Amy Winehouse, crede că femeile trebuie să se adapteze la trendul şi la stilul lor mai repede decât să folosească farduri nepotrivite doar pentru că “sunt la modă”. Conform expertei, arta machiajului ar trebui să fie orientată mai degrabă spre evidenţierea şi accentuarea trăsăturilor decât spre camuflarea lor.

Gândeşte-te la machiaj ca la un sutien: e fundaţia întregului tău look, fără de care nimic altceva nu îţi vine bine!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”