4 motive ca să folosești protecție termică la coafarea părului

  • Publicat:
4 motive ca să folosești protecție termică la coafarea părului

Părul se aranjează mult mai bine atunci când este coafat cu placa sau cu ondulatorul. Însă aceste instrumente de styling care folosesc temperaturi ridicate, de cele mai multe ori deteriorează firul de păr.

Ce beneficii oferă o protecție termică pentru păr?

  1. Protejează părul de deteriorare

Uscarea părului sau coafarea părului prin expunerea la temperaturi ridicate face ca firul să devină în scurt timp uscat, tern și fragil. Apoi, aceste cauze conduc la ruperea firelor de păr, despicarea vârfurilor, încurcarea cu ușurință a firelor de păr.

De aceea este important ca atunci când dorești să te coafezi cu placa sau cu ondulatorul să folosești protecție termică. Acest tip de produs pentru îngrijirea părului are rolul de a proteja cât mai bine podoaba capilară și de a-i oferi strălucire.

Pe lângă faptul că minimizează daunele provocate de folosirea instrumentelor de coafare, acest produs mai oferă câteva beneficii, demne de luat în seamă.

Iată ce spun hairstiliștii El Studio despre utilizarea acestui produs:

  1. Coafare mai ușoară și mai eficientă

Ingredientele protecțiilor termice se activează în momentul coafării. Acestea fac părul mai ușor de coafat și ajută la menținerea look-ului obținut pentru perioade mai lungi de timp.

  1. Sănătate și strălucire

Multe spray-uri de protecție sunt amestecate cu ingrediente speciale care netezesc și oferă luminozitate. Astfel, pe lângă faptul că protejează de daunele nocive ale plăcii și ondulatorului, protecțiile termice oferă și strălucire podoabei capilare.

  1. Hidratare în profunzime

Protecțiile termice conțin numeroase vitamine și acizi grași care hidratează în profunzime firele de păr. Cu ajutorul unui astfel de produs, indiferent că este vorba despre un spray sau o cremă de styling, te poți bucura de un păr mătăsos și frumos.

Cum folosești o protecție termică pentru păr?

În cazul în care îți dorești să utilizezi o protecție termică, pentru a te bucura timp îndelungat de un păr frumos, bogat și sănătos, este bine să cunoști pașii acestui ritual.

Astfel, este recomandat să aplici produsul înainte de coafare, pe părul umed. Șuvițele ude absorb mult mai bine ingredientele active, ceea ce le sporește eficacitatea.

Important de reținut este că podoaba capilară nu trebuie coafată cu placa sau ondulatorul atunci când este udă. Este esențial să lași șuvițele să se usuce, după care să începi aranjarea lor. Părul este mai sensibil atunci când conține apă, iar dacă o să folosești placa sau ondulatorul pe părul ud, atunci nici protecția termică nu te va mai ajuta.

În concluzie, dacă ții la părul tău și îți dorești să fii mereu complimentată pentru frumusețea și sănătatea acestuia, te sfătuim să utilizezi frecvent o protecție termică. În caz contrar riști să te confrunți cu o podoabă capilară degradată, rigidă, și lipsită de vitalitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Chips-uri din Salam Săsesc și Corndog cu Crenvurști din Piept de Pui