6 greseli care stau in calea unui par frumos!

  • Publicat:
6 greseli care stau in calea unui par frumos!
6 greseli care stau in calea unui par frumos!

Nu este usor sa ai un par care sa detina toate atributele: stralucire, textura buna, usor de aranjat si sanatate. Cu alte cuvinte – de invidiat! Iata cateva greseli frecvente pe care le facem noi, femeile, in ceea ce priveste coafarea si intretinerea parului.

1. Spalatul prea des. Nu e prea placut sa observi cum parul tau devine de la o zi la alta tot mai gras si mai incarcat. Daca te gandesti deja cum sa alergi in baie si sa-i aplici o “corectie”, sa stii ca nu e chiar cea mai buna idee. Spalandu-l des, vei distruge ph-ul natural al scalpului, iar parul se va ingrasa si mai repede. In cazul in care ai un par vopsit, alege produsele potrivite si foloseste o masca de par o data pe saptamana. Poti sa te speli o data sau de doua ori pe zi atunci cand te duci la sala de sport. In rest, foloseste o pudra pentru par si piaptana-l corespunzator.

2. Folosirea accesoriilor electrice pentru infrumusetare. Daca esti dornica de schimbare si nu poti sa stai departe de placa pentru intins sau ondulat parul, nu uita sa folosesti produse pentru protectia parului. Evita folosirea periilor electrice din metal pentru ca ele vor usca parul si il vor face fragil.

3. Schimbarea radicala a coafurii. Nu e nimic rau in a-ti schimba coafura, dar nu uita sa iei in calcul si hachitele naturii. De aceea, daca afara se anunta o zi incarcata de umezeala, ar fi bine sa-ti lasi parul in forma lui naturala si sa nu-l ondulezi, de exemplu. Aceasta pentru ca, in momentul in care vei iesi din casa el va reveni la starea lui initiala, iar efortul tau de a-l schimba, se va dovedi inutil.

4. Alegerea unui produs de styling gresit. Cu atatea reclame la televizor la produsele de styling pe care le folosesc cele mai in voga vedete, nici nu e de mirare ca le-ai incerca pe toate! Doar, doar, vei nimeri unul care-ti va face parul sa arate ca al lor! Desi acest lucru nu este imposibil, cel mai bine ar fi sa-ti indrepti atentia spre produsele potrivite tipului tau de par. Testeaza doar produsele in care ai incredere si alege-le pe cele care ti se potrivesc cel mai bine.

5. Ignorarea scalpului. Factorii agresivi care se gasesc in atmosfera au un efect negativ asupra foliculilor. Dar cu ajutorul produselor de ingrijire a scalpului, poti sa scapi de aceasta problema. Maseaza-ti scalpul inainte de utilizarea dusul.

6. Evitarea tunderii parului. Daca vrei sa-ti lasi parul lung si sa amani cat poti de mult intalnirea cu hairstylistul, parul tau nu va fi intr-o forma prea buna. Cu timpul, firele de par se deterioreaza si vei fi nevoita sa-ti scurtezi parul si mai mult. Prin tundere, ii asiguri un aspect frumos si ingrijit, iar ritmul de crestere va fi mult mai rapid.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Micsorarea sanilor
Micsorarea sanilor
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”