Iată o variantă clasică reinterpretată cu un ingredient care schimbă totul: Cârnații Grătărescu de la Cris-Tim. Sunt înveliți în maț natural, au Eticheta Curată, adică nu conţin: gluten, soia, amidon, arome artificiale sau monoglutamat de sodiu adăugat. Gustul lor intens, dat de usturoi și boabele de muștar, transformă această mâncare de mazăre într-un preparat cu adevărat irezistibil.
Taie Cârnații Grătărescu de la Cris-Tim în rondele. Rumenește-i într-o tigaie cu puțin ulei până capătă o crustă aurie. Scoate-i deoparte, pentru că vor fi adăugați mai târziu în sosul de mazăre.
În aceeași tigaie sau direct într-o oală:
Adaugă boiaua dulce și amestecă rapid, apoi pune pasta de tomate. Gătește 1 minut pentru a obține un gust mai intens.
Toarnă apa caldă sau supa de legume. Pune foaia de dafin și lasă totul să înceapă să fiarbă. Adaugă mazărea și gătește-o până se frăgezește (aprox. 10–12 minute dacă este congelată). Reintrodu rondelele rumenite de Cârnați Grătărescu de la Cris-Tim, în oală. Amestecă ușor și mai fierbe totul încă 8–10 minute, până ce sosul se leagă și aromele se unesc.
Adaugă sare și piper după preferință. Scoate foaia de dafin. Opțional, dacă mazărea nu este foarte dulce, poți adăuga o linguriță de zahăr pentru rotunjirea gustului. La final, presară mărar sau pătrunjel proaspăt pentru prospețime și echilibru.
Foto: shutterstock