Panna Cotta – cel mai simplu desert – Reteta Video

Panna cotta este unul din cele mai simple deserturi - o budincă care se face din smântână de frişcă, zahăr şi gelatină. Aceasta îşi are originea în nordul Italiei, iar numele "panna cotta" literalmente înseamnă cremă gătită.
  • Publicat:
Panna Cotta - cel mai simplu desert - Reteta Video

Panna cotta este unul din cele mai simple deserturi – o budincă care se face din smântână de frişcă, zahăr şi gelatină. Aceasta îşi are originea în nordul Italiei, iar numele „panna cotta” literalmente înseamnă cremă gătită.

Ingrediente

2 linguri şi jumătate de zahăr
1 păstaie vanilie
500 ml smântână (30% grăsime)
1 linguriţă extract de vanilie
opţional pentru aromă 1 lingură cognac / lichior / rom
un plic cu foi gelatină (sau gelatină granule dar folosiţi o cantitate echivalentă pentru 500 ml lichid)
 

Mod de preparare

Înmoaie gelatina în apă rece, 5 – 10 minute.

Amestecă pe foc într-o cratiţă smântâna cu zahărul, seminţele de vanilie, teaca de vanilie şi esenţa, lasă-le până dau în fiert. Lasă compoziţia să se mai răcească apoi adaugă gelatina, mestecând să se dizolve, apoi (opţional) lichiorul.

Atenţie: gelatina nu trebuie pusă în compoziţia foarte fierbinte deoarece la peste 60 grd C îşi pierde proprietăţile şi nu va mai închega compoziţia.

Strecoară compoziţia printr-o sită, apoi toarn-o în forme. Lasă-le în frigider minim 4 ore, de preferat las-o peste noapte. Serveşte desertul cu un sos de fructe de pădure.

Tip: Poţi adăuga bucăţele de fructe când torni compoziţia în forme.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”