Dovleac la cuptor cu merişoare

Ingrediente: 500 g dovleac, 1 măr, 250 g merişor, mentă, 2 ceşti suc de pere, 80 ml suc de portocale, zahăr brun după gust.
  • Publicat:
Dovleac la cuptor cu merişoare

Ingrediente: 500 g dovleac, 1 măr, 250 g merişor, mentă, 2 ceşti suc de pere, 80 ml suc de portocale, zahăr brun după gust.

Mod de preparare: Se taie dovleacul în felii. Se pune la cuptor la foc mediu aprox 45 de minute (pentru a nu se usca îi puteţi înveli în folie dealuminiu). Se face un mix din măr, merişor, mentă, suc de pere, suc de portocale şi zahăr. După ce scoateţi feliile de dovleac din cuptor, imediat puneţi mixul dulce. Se serveşte cald. În această combinaţie, aţi putea să puneţi alături câteva seminţe crude de dovleac. Au magneziu, deci efect energizant.


Aşadar vă luaţi un mineral esenţial dintr-un produs natural de cea mai bună calitate. Pe de altă parte, datorită lecitinei din compoziţie, seminţele crude îmbunătăţesc capacitatea de memorare.

O cură cu seminţe de dovleac crude este recomandată în special copiilor. Substanţele active conţinute combat paraziţii intestinali. Dar seminţele se consumă doar crude. Dacă le preparaţi termic, le distrugeţi substanţele active. În plus, uleiurile polinesaturate conţinute devin toxice. Seminţele de dovleac, la fel ca oricare altele, pot fi uşor uscate. Se menţin în stare perfectă 1 an de zile. Dar nu le folosiţi şi anul următor, deoarece nu mai au substanţe nutritive în concentraţia iniţială.

Dovlecii cruzi, de dimensiuni cât mai mici, se pot păstra la rece, până în februarie-martie. În felul acesta, îi veţi putea mânca în stare crudă câteva luni bune, pentru a furniza organismului antioxidanţi de cea mai înaltă calitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Prăjitură cu dovleac şi stafide
Prăjitură cu dovleac şi stafide
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”