Trateaza-te cu… animale de companie!

Pisica este buna pentru inima intrucat reuseste sa calmeze chiar si cele mai agitate si stresate persoane.
  • Publicat:
Trateaza-te cu... animale de companie!
Trateaza-te cu... animale de companie!

Stiai ca animalutul tau de companie este mai mult decat atat? El poate sa iti aduca aceleasi beneficii ca si un medicament intrucat este foarte bun pentru sanatate! Fa cunostinta cu zooterapia!

Ca ti-a recomandat doctorul sau ai tu vreo preferinta, fiecare animal este bun pentru sanatate. Pe langa faptul ca iti ofera dragoste neconditionata si te ajuta sa te relaxezi, poti beneficia de simturile si puterile lor ascunse!

Fiecare cu rolul sau

Cainele, datorita faptului ca trece cu usurinta de la o stare la alta, este foarte potrivit adolescentilor cu dificultati pe plan social, persoanelor cu handicap mental, celor anxioase, depresive si, totodata, celor de varsta a treia. Ei nu se adapteaza starii stapanului, ci invers – au puterea sa-i schimbe acestuia starea de spirit.

Pisica este buna pentru inima intrucat reuseste sa calmeze chiar si cele mai agitate si stresate persoane. Atunci cand toarce, echilibreaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala, isi ajuta stapanul sa isi depaseasca problemele si sa se elibereze de stres.

Poneiul este recomandat persoanelor cu dizabilitati fizice. Foarte atent cu pasagerii sai, acesta le induce un sentiment de respect, valorizare, importanta. Ei se vor simti mai responsabili si mai capabili sa faca fata problemelor cu care se confrunta.

Calaritul acestuia contribuie la imbunatatirea posturii, echilibrului si a mobilitatii acestora.

Calul, impresionant prin marimea sa, are un impact deosebit asupra persoanelor agresive sau cu un temperament vulcanic. Pe plan psihic, acesta ii va ajuta sa isi controleze instinctele, sa isi tina sub control pornirile impulsive si chiar sa se calmeze.

Iepurele, cu blana lui atat de fina, este deosebit pentru redobandirea starii de bine, de calm, reducerea stresului, o buna recuperare postoperatorie, diminuarea presiunii arteriale.

In plus, toate aceste animalute te pot ajuta in tratarea problemelor de natura psihologica, emotionala sau sociala sau iti pot umple golul lasat de pierderea unei fiinte dragi.

Cainele – detector de cancer

Un nas care simte tot – este cel al cainelui care e capabil sa detecteze cancerul.

Conform unor studii, cainii au reusit sa diagnosticheze corect inca de la primul stadiu cancerul, intrecand astfel chiar si clasicele analizele de laborator (biopsie, mamografie, scanner).

Cel de plamani si cel mamar sunt detectate prin respiratia bolnavilor iar cel de vezica – prin mirosul urinei care, din cate se pare, contine in acest caz o cantitate anormala de proteine.

In 1989, o englezoaica a remarcat ca patrupedul ei ii mirosea constant o alunita, asta in conditiile in care pe celelalte le ignora. Ba mai mult, o data acesta a incercat sa o si muste. Datorita acestui comportament, femeia a aflat la timp ca are o alunita cancerigena.

In 2001, alti medici au semnalat un alt caz in care cainele de companie l-a ajutat pe stapan sa afle ca sufera de cancer de piele si nu de o simpla eczema, asa cum credea acesta.

Tu de ce animal de companie ai nevoie?

Citeste si Pisicile alunga astmul si alergiile
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Puterea undelor radio
Puterea undelor radio
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”