5 greşeli comune de igienă intimă vara

Statisticile arată că femeile dezvoltă probleme ale zonei intime în special în perioada călduroasă a anului. Cu toate acestea, din necunoştinţă continua să facă greşeli care le pot expune şi mai mult la astfel de fenomene. Iată cele mai comune greşeli pe care majoritatea femeilor le fac atunci când vine vorba de igienă intimă vara.
  • Publicat:
5 greşeli comune de igienă intimă vara

Statisticile arată că femeile dezvoltă probleme ale zonei intime în special în perioada călduroasă a anului. Cu toate acestea, din necunoştinţă continua să facă greşeli care le pot expune şi mai mult la astfel de fenomene. Iată cele mai comune greşeli pe care majoritatea femeilor le fac atunci când vine vorba de igienă intimă vara.

Statul pe scaun ore în şir
Statul pe scaun prea mult timp, pe lângă faptul că duce la apariţia durerii în partea inferioară a spatelui, măreşte riscul de infecţii vaginale. Timpul lung de şedere în aceeaşi poziţie creşte temperatura şi, prin urmare, umiditatea din zona genitală din cauza ventilaţiei reduse. Căldura, frecarea şi umiditatea provoacă iritaţii în regiunea vaginală şi creează condiţii excelente pentru dezvoltarea germenilor şi ciupercilor patogene. Cele mai frecvente ameninţări la adresa sănătăţii genitale cu care se confruntă femeile în timpul lunilor calde de vară sunt candidozele şi infecţii urinare.

„Pentru a preveni apariţia acestor fenomene se consideră că o bună imunitate este suficientă iar în cadrul acesteia, capacitatea celulelor imunitare locale de a recunoaşte şi anihila agenţii cauzatori este extrem de importantă. Din acest motiv, este de dorit folosirea unor produse cu substanţe precum acidul glicirhizinic, o moleculă naturală ce poate stimula sinteza locală de interferon, graţie căreia, celulele imunitare sunt mai bine “antrenate” să atace şi să distrugă invadatorii de tipul virusurilor, microbilor sau ciupercilor”, spune dr. Horaţiu Albu, specialist în biologia moleculară.

Mijloace de igienizare nepotrivite pentru zona intimă
Deşi femeile nu trebuie să folosească orice produs de ingirijire intimă, se estimează că 20-40% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani folosesc săpun sau şerveţele care, de fapt, irita vaginul şi sporesc riscul de infecţii vaginale.

„Zona intimă trebuie curăţată doar cu apă caldă şi produse speciale care se recomanda pentru igiena zilnică şi în mod special a celei din perioada menstruaţiei şi sarcinii, după activităţi sportive, piscină, plajă, înainte şi după contactul sexual, dar şi pe parcursul oricărui tratament ginecologic”, recomandă specialistul

O igienă precară în timpul menstruaţiei
În timpul verii, menţinerea unei bune igiene intime în timpul menstruaţiei devine şi mai importantă. Tampoanele sau absorbantele trebuie schimbate la cel mult patru ore sau mai des, permiţând vaginului să se menţină curat. Tot ce vine în contact cu pielea poate fi un potenţial iritant chimic. Utilizarea aceloraşi tampoane şi absorbante de ani de zile poate determina corpul să devină sensibil la orice iritant din produs.

Lenjeria de corp care nu este din bumbac
Alegerea lenjeriei poate afecta posibilitatea de a dezvolta infecţii vaginale. Deoarece mătasea şi ţesăturile similare pot reţine umezeala, cel mai bine este să purtaţi lenjerie de corp care să fie fabricată dintr-un material care să permită pielii să respire, cum ar fi bumbacul.
Purtarea lenjeriei din bumbac, precum şi schimbările frecvente ale acestora vor ajuta că aparatul genital să fie mai uscat, ceea ce va reduce posibilitatea apariţiei infecţiilor vaginale.

Costumul de baie ud
Purtarea unui costum de baie umed pentru o lungă perioadă de timp creşte riscul unor astfel de probleme. Mediul umed creat în acea zonă permite dezvoltarea şi înmulţirea bacteriilor nocive.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”