Ai mancat usturoi? Bea lapte ca sa-ti reimprospatezi respiratia!

200 ml de lapte reduc 50% din intensitatea mirosului de usturoi emanat prin respiratie, respectiv transpiratie.
  • Publicat:
Ai mancat usturoi? Bea lapte ca sa-ti reimprospatezi respiratia!
Ai mancat usturoi? Bea lapte ca sa-ti reimprospatezi respiratia!

Dezastrul social produs de
un pranz condimentat din plin cu usturoi poate fi dezamorsat cu un
pahar de lapte, sustin oamenii de stiinta. Acestia au descoperit ca
respiratia duhnind a usturoi se improspateaza pe loc daca dam pe
gat un pahar cu lapte gras.

Atunci cand consumam alimente condimentate cu usturoi trebuie sa ne
asumam consecintele: respiratia noastra va arunca sageti acide (sau
iuti, daca vreti) catre toti interlocutorii pe o raza de cel putin
jumatate de metru. Jenant si total neplacut ne gandim noi si la fel
se pare s-au gandit si oamenii de stiinta americani care s-au si
pus pe treaba, sa gaseasca un antidot. Si l-au gasit: 200 ml de
lapte reduc 50% din intensitatea mirosului de usturoi emanat prin
respiratie, respectiv transpiratie.

Usturoiul contine o substanta – sulfura de metil alil, care nu
poate fi metabolizata, astfel incat este eliminata de organism prin
respiratie si transpiratie. Acesta este motivul pentru care mirosul
nu va disparea chiar daca ne spalam pe dinti. Singura modalitate
prin care putem sa il reducem este sa bem un pahar de lapte,
neaparat integral. Explicatia? Grasimea acestuia neutralizeaza
„actiunea sulfuroasa” a usturoiului.

Usturoiul, sanatate curata pentru organsim

In ciuda disconfortului social creat de consumarea unei cantitati
cat de mici, usturoiul este un adevarat aliat al sanatatii noastre.
Acesta este o sursa excelenta de magneziu, vitamina B6, vitamina C
si seleniu. Scade presiunea arteriala, nivelul colesterolului rau
si reduce riscul de cancer. Din pacate, tot usturoiul se face
vinovat de respiratie neplacuta si un miros corporal iute care se
pot mentine de la cateva ore pana la cateva zile.

Alte remedii impotriva mirosului neplacut: prune, vinete si
busuioc

Desi laptele se pare ca are cel mai puternic efect de
reimprospatare a respiratiei dupa consumul de usturoi, se pare ca
mai exista si alte alimente care ne pot scoate din incurcatura.
Prunele, busuiocul, vinetele si unele specii de ciuperci au aceasta
capacitate.

Citeste si:
S.O.S., respiratia urat mirositoare!

Urmărește CSID.ro pe Google News
De ce recidiveaza infectiile urinare?
De ce recidiveaza infectiile urinare?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân