Dr. Ruxandra Dobrescu

Date de contact
Prezentare

Sunt medic primar endocrinolog, cercetător ştiinţific şi odată cu venirea Anului Nou 2020 am sărbătorit 13 ani petrecuţi în Institutul Naţional de Endocrinologie „C.I. Parhon".

Am fost pe rând rezident, specialist şi apoi medic primar. Am consultat pacienţi, am învăţat să fac ecografie şi am făcut studii clinice.

În prezent sunt cercetător ştiinţific în cadrul Institutului Naţional de Endocrinologie„C.I. Parhon” şi le stau la dispoziţie pacienţilor în Centrul Medical Panduri.
 

Servicii

  • Consult endocrinologic pentru întreaga gamă de afecţiuni endocrine: disfuncţii şi tumori tiroidiene, disfuncţii ovariene, infertilitate de cuplu, tumori hipotalamo-hipofizare, tumori suprarenaliene, hipo şi hiperparatirodism
  • Ecografie tiroidiană
  • Focus asupra patologiei tiroidiene nodulare: cancer tiroidian, noduli tiroidieni

Studii şi certificări

Sunt absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, am avut stagii de pregătire la Universitatea Oxford din Marea Britanie şi numeroase cursuri de perfecţionare organizate de asociaţii profesionale internaţionale.

Activitate ştiinţifică

Sunt autor a numeroase lucrări ştiinţifice prezentate la evenimente medicale de endocrinologie din ţară şi din străinatate. Îmi place emoţia descoperirii care însoţeste procesul de documentare pentru lucrare şi îmi place dialogul prilejuit de conferinţe.

  • Terapii ţintite în cancerul tiroidian diferenţiat, Al 22-lea Simpozion de Psihoneuroendocrinologie, 2019, Timişoara
  • Rolul MMP-9 în diagnosticul şi prognosticul cancerului tiroidian, 2019
  • Valoarea MMP-9 seric în cancerul tiroidian este înalt dependentă de condiţiile de dozare. Rezultatele proiectului Genitir, rolul şi limitele Matrix Metaloproteinazei 9 în cancerul tiroidian diferenţiat, European Thyroid Association, 2019

Asociaţii profesionale

Sunt membru activ al unor asociaţii medicale importante din domeniul endocrinologiei - European Society of Endocrinology, European Thyroid Association, Society for Endocrinology, Societatea Română de Endocrinologie, Societatea Română de Psihoneuroendocrinologie.

Participarea la conferinţele anuale de profil mă ajută să fiu informată cu privire la cele mai recente ghiduri de practică medicală, să transmit rezultatele muncii noastre de cercetare şi să realizez contacte de lucru cu colegi din ţară şi din străinătate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.