Dr. Ruxandra Dobrescu

Date de contact
Prezentare

Sunt medic primar endocrinolog, cercetător ştiinţific şi odată cu venirea Anului Nou 2020 am sărbătorit 13 ani petrecuţi în Institutul Naţional de Endocrinologie „C.I. Parhon".

Am fost pe rând rezident, specialist şi apoi medic primar. Am consultat pacienţi, am învăţat să fac ecografie şi am făcut studii clinice.

În prezent sunt cercetător ştiinţific în cadrul Institutului Naţional de Endocrinologie„C.I. Parhon” şi le stau la dispoziţie pacienţilor în Centrul Medical Panduri.
 

Servicii

  • Consult endocrinologic pentru întreaga gamă de afecţiuni endocrine: disfuncţii şi tumori tiroidiene, disfuncţii ovariene, infertilitate de cuplu, tumori hipotalamo-hipofizare, tumori suprarenaliene, hipo şi hiperparatirodism
  • Ecografie tiroidiană
  • Focus asupra patologiei tiroidiene nodulare: cancer tiroidian, noduli tiroidieni

Studii şi certificări

Sunt absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, am avut stagii de pregătire la Universitatea Oxford din Marea Britanie şi numeroase cursuri de perfecţionare organizate de asociaţii profesionale internaţionale.

Activitate ştiinţifică

Sunt autor a numeroase lucrări ştiinţifice prezentate la evenimente medicale de endocrinologie din ţară şi din străinatate. Îmi place emoţia descoperirii care însoţeste procesul de documentare pentru lucrare şi îmi place dialogul prilejuit de conferinţe.

  • Terapii ţintite în cancerul tiroidian diferenţiat, Al 22-lea Simpozion de Psihoneuroendocrinologie, 2019, Timişoara
  • Rolul MMP-9 în diagnosticul şi prognosticul cancerului tiroidian, 2019
  • Valoarea MMP-9 seric în cancerul tiroidian este înalt dependentă de condiţiile de dozare. Rezultatele proiectului Genitir, rolul şi limitele Matrix Metaloproteinazei 9 în cancerul tiroidian diferenţiat, European Thyroid Association, 2019

Asociaţii profesionale

Sunt membru activ al unor asociaţii medicale importante din domeniul endocrinologiei - European Society of Endocrinology, European Thyroid Association, Society for Endocrinology, Societatea Română de Endocrinologie, Societatea Română de Psihoneuroendocrinologie.

Participarea la conferinţele anuale de profil mă ajută să fiu informată cu privire la cele mai recente ghiduri de practică medicală, să transmit rezultatele muncii noastre de cercetare şi să realizez contacte de lucru cu colegi din ţară şi din străinătate.

Cele mai noi Articole
Proteza pentru deget
Proteza pentru deget
Anticonceptionalele si sarcina
Anticonceptionalele si sarcina
Chisturi ovariene
Chisturi ovariene
Masajul la bebelusi
Masajul la bebelusi
Nu am orgasm!
Nu am orgasm!

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.