TOP alimente care cresc libidoul

Află că acestea sunt șapte la număr și nu numai că-ți cresc libidoul, dar îți îmbunătățesc și sănătatea.

După ce am vorbit despre alimente pe care să NU le consumi în ziua în care urmează să faci sex, ați cerut să enumerăm alimentele care ajută la creșterea libidoului. Află că acestea sunt șapte la număr și nu numai că-ți cresc libidoul, dar îți îmbunătățesc și sănătatea.

Stridiile sunt bogate în zinc. Atunci când consumi alimente cu un conținut generos de zinc crește și libidoul pentru că circulația sangvină este îmbunătățită, la fel și nivelul hormonal.

De asemenea, alimentele bogate în proteine, precum carnea, conțin aminoacizi care, la rândul lor, îmbunătățesc circulația sangvină și ajută la tratarea disfuncțiilor erectile.

Un alt aliment care ajută la creșterea libidoului este somonul, cunoscut și pentru conținutul de acizi grași omega-3, esențiali pentru sănătatea inimii.

Nucile și semințele conțin și ele zinc, L-arginină și omega-3, compuși care pot îmbunătăți funcțiile sexuale.

Merele se numără printre alimentele care conțin quercetină, un antioxidant care vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea ajută la menținerea sub control a hipertensiunii și tratează disfuncția erectilă. Acum vorba „un măr pe zi ține medicul departe” capătă mai mult sens!

Sfecla roșie este și ea bogată în antioxidanți și vitamine, fiind esențială în orice dietă. Sucul de sfeclă, de exemplu, poate îmbunătăți presiunea arterială și circulația sangvină.

Similar merelor, vinul roșu conține quercetină, un antioxidant care accelerează circulația sangvină. Consumat cu moderație poate crește apetitul sexual și funcțiile sexuale, dar consumat în exces poate avea efecte opuse.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult