Victoria Asanache: despre navigatorul de pacienţi oncologici VIDEO by CSID

Victoria Asanache, navigator de pacienţi oncologici, ne explică modul cum această nouă meserie îi poate ajuta pe bolnavii de cancer din România.
  • Publicat:
  • Actualizat:

La ora actuală, cancerul afectează din ce în ce mai multe persoane: conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, anul trecut, numărul bolnavilor de cancer a depăşit 18 milioane, iar cel al deceselor 9, 5 milioane. Depistat în stadiu incipient, cancerul are şanse mari de vindecare.

La ora actuală, din protocolul de tratament fac parte chimioterapia, chirurgia, radioterapia, tratamentele targetate şi imunoterapia. Acestea se fac în funcţie de fiecare caz în parte, de tipul de afecţiune malignă şi de stadiul bolii. Deseori, pacienţii au de făcut numeroase analize, investigaţii imagistice şi multe proceduri, iar coordonarea acestora poate fi extrem de laborioasă. Aceasta poate fi făcută de navigatorul de pacienţi oncologici, o nouă meserie în Romănia, dar care există de zeci de ani în SUA. Am stat de vorbă cu Victoria Asanache, navigator de pacienţi oncologici care ne explicat cum îi poate ajuta pe pacienţii cu cancere!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult