Top 5 obiceiuri care-ţi pot afecta rinichii

Rinichii sunt responsabili cu eliminarea toxinelor din organism şi cu reglarea producţiei de celule roşii.Pentru aceasta, au nevoie de apă. Dacă apa nu e suficientă, circulaţia sângelui se îngreunează.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sănătatea rinichilor este vitală pentru buna funcţionare a corpului uman. Iată cum poţi afecta grav rinichii, fără să ştii.

Rinichii sunt responsabili cu eliminarea toxinelor din organism şi cu reglarea producţiei de celule roşii.Pentru aceasta, au nevoie de apă. Dacă apa nu e suficientă, circulaţia sângelui se îngreunează.Toxinele sunt eliminate mai greu din organism, ceea ce poate cauza alte probleme de sănătate. Cantitatea optimă de apă pe care trebuie să o consumaţi ajunge până la 10 pahare de apă pe zi

Rinichii metabolizează până la 96% din sarea din alimente. Excesul de sare face ca rinichii să lucreze mai intens.Creşterea presiunii arteriale poate afecta rinichii şi poate conduce, în timp, la insuficienţă renală.Fumatul  favorizează îngroşarea vaselor de sânge şi poate agrava afecţiunile renale deja existente.

Excesul de alcool conduce la deshidratare şi afectează ficatul, ceea ce face ca circulaţia sângelui către rinichi să fie îngreunată.Consumul de analgezice afectează activitatea renală. Toxinele din aceste medicamente, precum aspirina, ajung direct în rinichi. Aproximativ 5% din cazurile de insuficienţă renală sunt cauzate de administrarea de analgezice
Dieta dezordonată şi sedentarismul sunt alte obiceiuri care dăunează grav rinichilor
Pentru mai multe informaţii despre cum funcţionează corpul uman intraţi pe www.csid.ro
sursa foto: 123rf.com

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult