Tiroida- semne care te trimit urgent la medic

Una din 8 femei se confruntă cu probleme ale tiroidei, conform American Thyroid Association. Ignorarea unor simptome poate afecta grav alte organe inclusiv inima. Iată semnele pe care tiroida le transmite.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Una din 8 femei se confruntă cu probleme ale tiroidei, conform  American Thyroid Association. Ignorarea unor simptome poate afecta grav alte organe inclusiv inima. Iată semnele pe care tiroida le transmite.

Schimbările de greutate. O tiroidă leneşă poate încetini metabolismul, ceea ce duce la kilograme în exces.Hipotiroidismul, în schimb, măreşte viteza de activitate a acestei glande.Multe femei spun că hipertiroidismul este bun, pentru că le menţine slabe, dar producţia prea mare de hormoni afectează inima.

Tiroida leneşă – afectează funcţionarea colonului şi duce la constipaţie. Hipertiroidismul poate da scaune moi şi dese.Oboseala este strâns legată de tiroida leneşă sau hiperactivă.Hipotiroidismul se manifestă prin lipsă de energie, anxietate, depresie, schimbări bruşte ale dispoziţiei.
O tiroidă hiperactivă înseamnă agitaţie, atacuri de panică, tremur nervos.

Tiroida are legătură şi cu dereglările menstruale. O menstruaţie prea abundenţă este un alt efect al hipotiroidismului.Părul şi pielea uscate sunt şi ele semne ale funcţionării defectuoase a tiroidei. La fel, căderea părului, ochii uscaţi,  senzaţie accentuată de frig sau pleoape ridate.
Pentru mai multe despre funcţionarea tiroidei, intraţi pe www.csid.ro.
sursa foto: 123rf.com


 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult