Sărăcia poate cauza boli de inimă

Un nou studiu din revista medicală „The Lancet” arată că persoanele sărace sunt mult mai expuse bolilor de inimă.Statutul social este strâns legat de nivelul stresului şi al anxietăţii, factori agravanţi ai bolilor cardiovasculare.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Un nou studiu din revista medicală „The Lancet” arată că persoanele sărace sunt mult mai expuse bolilor de inimă. Statutul social este strâns legat de nivelul stresului şi al anxietăţii, factori agravanţi ai bolilor cardiovasculare.

Specialiştii explică cum oamenii cu venituri mici au probleme cu somnul. Persoanele sărace lucrează în ture, locuiesc în periferii aglomerate şi poluate. De asemenea, mulţi dintre ei au avut o copilărie grea, confruntându-se prea devreme cu anxietatea socială.

Persoanele sărace nu au acces la o alimentaţie sănătoasă şi nu îşi permit investigaţii medicale complete. Studiile au arătat că lipsa veniturilor şi odihna insuficientă afectează în mod diferit cele două sexe.Lipsa somnului conduce la apariţia bolilor de inimă la 13, 4 dintre bărbaţi.

În cazul femeilor, factorii care contribuie la agravarea bolilor coronariene sunt multipli. Pe lângă stresul locului de muncă, femeile sunt afectate şi de diferenţele salariale şi îndatoririle casnice. Astfel, femeile au dificultăţi mult mai mari în a-şi restabili starea de sănătate.

Cei care locuiesc în zone defavorizate se confruntă şi cu un nivel prea mare al zgomotului.
sursa foto: 123rf.com

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Migrena poate ascunde boli grave
Migrena poate ascunde boli grave