Prof. dr. Tiberiu Bratu: despre mastectomie şi reconstrucţie mamară VIDEO by CSID

Prof. dr. Tiberiu Bratu este unul dintre promotorii operaţiilor de reconstrucţie post cancer de sân, un medic care a militat ca aceste intervenţii să fie decontate de stat.

O femeie care află că are cancer la sân este anunţată adeseori că, pentru a trăi, trebuie să renunţe la o parte din propria feminitate. O mastectomie, chiar şi unilaterală, provoacă traume majore unei femei care îşi sacrifică esenţa pentru a trăi.

Şansa de astăzi a femeilor care trec prina stfel de probleme este activitatea unor medici precum Prof. Dr. Tiberiu Bratu din Timişoara, primvicepreşedinte al Asoociaţiei Plasticienilor din România şi membru al Academiei Europene de Chirurgie Estetică. Profesorul Bratu a organizat acum 12 ani una dintre primele conferinţe dedicate reconstrucţiei de sân post mastectomie, fiind şi unul dintre promotorii discuţiilor de decontare a acestor intervenţii de către sistemul de sănătate românesc.

Datorită unor astfel de medici, femeile care se luptă pentru viaţa lor au şansa să facă o reconstrucţie după mastectomie şi să se simtă din nou, femei. Am vorbit cu Prof. Dr. Tiberiu Bratu despre momentul reconstrucţiei, riscuri, dar şi despre beneficiile unei astfel de intervenţii. 

Vă propunem un interviu exclusiv cu unul dintre cei mai apreciaţi medici plasticieni despre o operaţie care poate schimba viaţa femeilor care au trecut prin lupta cu cancerul de sân.

Cel mai nou articol Video: