Mamografia cu tomosinteză şi substanţă de contrast VIDEO By CSID

Mamografia performantă se poate face la ora actuală prin tomosinteză sau cu substanţă de contrast. Medicul radiolog Cristian Nicolae explică modul cum decurge procedura.

Mamografia este una dintre cele mai importante investigaţii destinate monitorizării sănătăţii sânilor şi depistării eventualelor leziuni maligne mamare în stadiu cât mai incipient.

Mamografia se recomandă a fi făcută anual sau la doi ani, după vârsta de 40 de ani, şi poate fi însoţită sau nu de ecografie. Mamografia poate fi făcută şi înaintea vârstei de 40 de ani, dacă există cancere de sân în familie. Diagnosticul de „cancer” nu se pune însă decât după efectuarea biopsiei. Aparatele care fac mamografie s-au dezvoltat mult în ultimii ani.

Astăzi, medicii pot face mamografii mult mai precise şi cu mai mare acurateţe datorită tomosintezei şi folosirii substanţei de contrast. În interviul video. medicul primar radiologie şi imagistică medicală Cristian Nicolae explică modul cum funcţionează mamografia cu tomosinteză şi substanţă de contrast.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Cristian Nicolae - Medic primar Radiologie și Imagistică medicală
Dr. Cristian Nicolae este Medic primar Radiologie și Imagistică medicală în cadrul Centrului Medical DONNA. Competențe: Senologie Imagistică, Ecografie generală, Tomografie Computerizată Experiență profesională 1998 -1999: Policlinica Colțea București - serviciul de ecografie; 1999 ...
citește mai mult