Infertilitatea la bărbaţi: cauze şi soluţii VIDEO BY CSID

Medicul primar urolog Daniel Damian explică pe larg cauzele infertilităţii la bărbaţi şi care sunt cei mai mari duşmani ai spermatogenezei.
  • Publicat:
  • Actualizat:

La ora aceasta, infertilitatea este o problemă de sănătate la nivel global: 1 cuplu din 6 nu poate avea copii pe cale naturală. De altfel, diagnosticul de infertilitate se pune după un an de activitate sexuală neprotejată care nu se soldează cu o sarcină.

Cauzele infertilităţii pot fi atât problemele de sănătate ale aparatului reproductiv feminin, dar şi ale celui masculin. Stilul de viaţă dezechilibrat, obezitatea, fumatul, anumite boli, toate pot duce la infertilitate. Însă există şi situaţii când originile infertilităţii sunt necunoscute, iar cuplurile nu pot avea copii pe cale naturală, deşi ambii membri sunt perfect sănătoşi.

În cazul bărbaţilor, spermatogeneza poate fi afectată de mai mulţi factori, iar fumatul este unul dintre obiceiurile nocive care afectează calitatea spermei. Şi sportul în exces poate afecta capacitatea reproductivă. De altfel, valorile de referinţă ale spermogramei s-au modificat în ultimii ani, acestea diminuându-se mult. Pentru a vedea care sunt soluţiile în cazul bărbaţilor care nu pot avea copii pe cale naturală şi când se impune vizita la medicul specialist în infertilitate, am stat de vorbă cu dr. Daniel Damian, medic primar urolog, care face parte din echipe de specialişti care tratează cazuri de infertilitate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Daniel Damian - Medic primar urolog
Dr. Daniel Damian este Medic primar urolog, specialist infertilitate masculină în cadrul Centrului de Fertilitate Gynera. Specializări: Andrologie, Chirurgie reproductivă, Infertilitate, Endourologie Doctor în Științe Medicale Dr. Damian a absolvit Universitatea de Medicină în 1986. ...
citește mai mult