Durerile menstruale –top alimente care fac minuni

80% din femei admit că menstruaţia este însoţită de disconfort, crampe abdominale sau dureri lombare. Unele alimente pot agrava aceste simptome. Trebuie evitate cofeina, alcoolul, zahărul rafinat, alimentele sărate.
  • Publicat:
  • Actualizat:

80% din femei admit că menstruaţia este însoţită de disconfort, crampe abdominale sau dureri lombare. Potrivit medicilor, unele alimente pot agrava aceste simptome. Trebuie evitate cofeina, alcoolul, zahărul rafinat, alimentele sărate.

Pe de altă parte, ovăzul este bogat în fibre solubile, printre care tiamina, cu rol de a relaxa neurotransmiţătorii responsabili cu buna dispoziţie.Pentru mai multă eficienţă, fulgii de ovăz trebuie lăsaţi la înmuiat peste noapte.

Seminţele de in sunt bogate în omega 3, un antiinflamator puternic care poate calma crampele menstruale.Seminţele de in au eficienţă doar sub formă de pulbere, care poate fi consumată în salate sau iaurt.

Vitamina D are un rol crucial în funcţionarea sistemului imunitar şi a sistemului nervos, fiind responsabilă cu ridicarea nivelului de energie.
Ciupercile sunt o sursă importantă de vitamina D, alături de peşte, brânzeturi şi gălbenuşul de ou.

Consumul de 3 porţii de somon pe săptămână poate asigura nivelul de omega 3 şi de calciu.Magneziul este un mineral important, care previne crampele musculare.  Consumaţi nuci, alune, seminţe, năut.
Pierderile de fier trebuie compensate prin consumul de carne roşie, bogată în vitamina D şi B12 sau consumul de ficat.

sursa foto: shutterstock
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult