Dr. Ioan Bulescu: chirurgia somnului poate îmbunătăţi calitatea vieţii VIDEO

Sforăi des sau partenerul îţi spune că ţi se opreşte respiraţia în timpul somnului? S-ar putea să te intereseze interviul următor legat de chirurgia somnului.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Chirurgia somnului, este un concept relativ nou în chirurgia capului şi gâtului. Dr. Ioan Bulescu, medic specialist ORL cu competenţă în somnologie, doctor în ştiinţe medicale a fost alături de noi în studio şi ne-a explicat care sunt beneficiile acestui tip de chirurgie.

Chirurgia somnului: ce tip de chirurgie este

Chirurgia somnului presupune un anumit tip de chirurgie prin care se intervine exact la cauza ce împiedică o respiraţie normală în timpul somnului ce garantează un somn de calitate. Sincopele în respiraţie sau sforăitul sunt simptome care arată că există anumite afecţiuni ce împiedică somnul. Acest tip de chirurgie intervine astfel încât să ajute pacientul cu tulburări de somn.

Chirurgia somnului poate ameliora apneea în somn

Apneea este o tulburare a somnului des întâlnită printre pacienţi şi presupune o întrerupere repetată a a respiraţiei în timpul somnului. Efectele acesteia sunt oboseala cronică, , performanţă mentală scăzută, dar şi risc de deteriorare a sănătăţii în timp. Netratată corespunzător, aceasta poate chiar pune în pericol viaţa omului. Anumite persoane ce suferă de această afecţiune, în anumite condiţii, pot avea indicaţie pentru intervenţie chirurgicală în urma căreia să se amelioreze apneea obstructivă în somn.

Mai multe despre afecţiunile ce se ascund în spatele sforăitului, cât de grave pot fi repercusiunile apneei în somn, dar şi ce boli pot agrava tulburările de somn, care sunt metodele de intervenţie, puteţi afla urmărind interviul cu medicul Ioan Bulescu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Ioan Bulescu - Medic Specialist ORL
Dr. Ioan Bulescu este Medic Specialist ORL, Doctor în Științe Medicale, Asistent Universitar UMF Carol Davila – Disciplina de Anatomie si Membru al Societății Internaționale de Chirurgia Somnului. Competențe: chirurgie endoscopică ORL LASER în ORL audiologie clinică somnologie ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic Specialist ORL
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult