Dr. Daniel Voiculescu: tratamentul hemoroizilor VIDEO by CSID

Un interviu deschis despre un subiect delicat despre care nu vorbeşte toată lumea: hemoroizii. Ce sunt, cum se tratează şi, mai ales, cum putem preveni apariţia lor.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Povestim fără reţinere celor din jur despre durerile de cap, cele articulare sau boli de inimă ori diabet. Însă, atunci când vine vorba despre hemoroizi nu suntem deschişi să vorbim. Inclusiv la medic ajungem în stadii avansate, în special din cauza faptului că ne e jenă să admitem că avem o boală într-o zonă delicată.

Statistic, 75% din populaţie se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu hemoroizii. La femei se pot declanşa mai repede din cauza sarcinii, media de vârstă fiind 40 de ani. Am vorbit cu domnul dr. Daniel Daniel Voiculescu, medic primar chirurgie generală, asistent universitar, despre simptome, factori de risc, care sunt cele mai actuale şi non-invazive tratamente, dar şi despre faptul că deşi nu este o afecţiune ameninţătoare de viaţă, produce alterarea confortului de zi cu zi, iar în stadiu avansat, boala neglijată, poate duce la complicaţii excepţionale ce pot pune viaţa în pericol.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Daniel Voiculescu - Medic primar chirurgie generala
Dr. Daniel-Iulian Voiculescu este Asist. Univeristar, medic primar chirurgie generală, doctor în științe medicale si director medical al retelei Laurus Medical. Şef lucrări Dr. Daniel VOICULESCU competenţă chirurgie laparoscopică competenţă endoscopie digestivă competenţă ...
citește mai mult
Avocado este noul fruct minune
Avocado este noul fruct minune