Dr. Dan Andronesi: obiceiuri care pot agrava varicele şi tratamente moderne VIDEO by CSID

Varicele afectează unul din 5 români, iar pentru varice, există tratamente moderne, rapide, injectabile care se aplică şi în clinicile din România.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Varicele reprezintă o problemă de sănătate frecventă: medicii estimează că jumătate din populaţia globului se confruntă cu apariţia venelor dilatate la nivelul membrelor inferioare. În România, statisticile spun că unul din 5 români suferă din cauza varicelor.

Cea mai frecventă cauză a varicelor o reprezintă insuficienţa unei vene safene interne sau externe şi insuficienţa venoasă valvulară: mai precis, o valvă din interiorul acestor vene nu se închide bine şi permite formarea unui reflux în sensul invers circulaţiei normale a sângelui. Astfel, se produce încărcarea excesivă a venelor superficiale şi se formează dilataţii venoase, caracteristice bolii varicoase.

Printre factorii de risc ai varicelor se numără predispoziţia genetică, sexul, sarcina, înaintarea în vârstă, excesul ponderal şi meseriile care presupun statul în picioare. Pe lângă colorarea neplăcută care apare pe piele, varicele pot fi însoţite de durere sau simptome mai grave precum ulceraţiile. Soluţii moderne pentru varice există şi le descrie în interviul video medicul primar chirurg Dan Andronesi, care trece în revistă şi alte obiceiuri care pot agrava varicele!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Dan Andronesi - Medic primar chirurgie generala
Dr. DĂNUȚ TOADER ANDRONESI este Medic primar chirurgie generală și Cercetător științific în cadrul Centrului de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic, Institutul Clinic Fundeni, București. Studii: 1980-1984 Liceul Sanitar Bistrița 1990-1996 Facultatea de Medicină Generală 2004 ...
citește mai mult