Dr. Ana Culcer: cum se tratează infecţiile de vară la copii VIDEO By CSID

Dr. Ana Culcer, medic primar pediatru, ne-a acordat un interviu despre tratamentul infecţiilor de vară care afectează copiii.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Suntem în plin sezon al vacanţelor şi călătoriilor, în care relaxarea ar trebui să fie pe primul loc. Însă, ar trebui să avem grijă şi la problemele de sănătate specifice verii: infecţiile gastro-intestinale, cele respiratorii, înţepăturile de insecte, arsurile solare. Am stat de vorbă cu doamna doctor Ana Culcer despre toate aceste probleme ce pot apărea în vacanţă şi cum le putem trata, dar şi despre bagajul cu medicamente pe care ar trebui să îl avem cu noi în orice concediu, astfel încât să putem remedia orice probleme ce pot apărea.

Doamna doctor Ana Culcer recomandă să scoatem cât mai mult copiii în natură, pentru că e important pentru sistemul imunitar să se joace în aer liber. Însă să avem grijă când expunem copiii la soare, cum îi îmbrăcăm, ce le oferim să mănânce, astfel încât să putem preîntâmpina problemele de sănătate, dar şi ce putem face pentru a le trata. În ceea ce priveşte apariţia febrei, doamna doctor recomandă să o monitorizăm şi, în cazul în care persistă mai mult de 48 de ore, trebuie mers urgent la medic.

Urmăriţi un interviu cu informaţii importante despre cum se pot trata problemele de sănătate care apar în sezonul estival. 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Ana Culcer - Medic Primar Pediatru
Dr. Ana Culcer este Medic Primar Pediatru și Doctor în științe medicale, având o experință de peste 50 de ani în domeniul medical. Dr. Ana Culcer continuă tradiția unei familii vechi de medici, fiind a patra generație în linie directă. „Cele trei generații dinaintea mea au învățat ...
citește mai mult