Despre melanom şi aluniţe periculoase VIDEO by CSID

Medicul dermatolog Lucian Russu explică modificările la care ar trebui să fim atenţi atunci când avem aluniţe pentru că acestea se pot transforma în melanom.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Melanomul este cel mai periculos cancer de piele. Acesta afectează anual 130 de mii de oameni din întreaga lume, (faţă de câteva milioane de cazuri de carcinom), însă melanomul poate fi foarte agresiv.

Medicii dermatologi ne sfăruiesc să mergem la un consult dermatologic o dată la 6 luni, mai ales dacă avem o piele plină de aluniţe. Există investigaţii neinvazive precum dermatoscopia care pot pune în evidenţă chiar şi cele mai mici modificări cutanate cu potenţial periculos. Medicul dermatolog Lucian Russu explică modul în care un cancer de piele poate fi descoperit în stadiu incipient şi vindecat cu succes!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Lucian Russu - Medic primar dermatolog
Dr. Lucian Russu este Medic specialist dermatologie și venerologie în cadrul Clinicii Biomedica. Experiență Medic primar Dermatologie Biomedica Internațional 1995 - prezent Educație Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București Medicină Titluri ...
citește mai mult