Cum alegem responsabil medicamentele fără reţetă, suplimentele alimentare şi dispozitivele medicale pentru îngrijire personală VIDEO BY CSID

Există medicamente fără reţetă şi suplimente alimentare la care putem apela înainte de a ajunge la medic. Automedicaţia trebuie făcută doar dacă ne informăm corect.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Deseori, ne aflăm în situaţia de a recurge la medicamente fără prescripţie medicală, la suplimente alimentare sau la dispozitive medicale pentru îngrijire personală. Medicamentele fără prescripţie medicală (cunoscute şi ca medicamente fără reţetă) sunt folosite pentru a trata sau preveni o serie de afecţiuni.

Suplimentele alimentare sunt preparate ce conţin vitamine, săruri minerale sau alte substanţe cu efect nutriţional sau fiziologic (fibre, aminoacizi, acizi graşi, extracte vegetale sau animale), indicate atunci când, din anumite motive, aceste substanţe lipsesc sau nu se regăsesc într-o cantitate suficientă în dieta zilnică.

Cât despre dispozitivele medicale, acestea sunt instrumente, aparate, materiale sau alte articole ce pot fi utilizate pentru activităţi precum diagnosticarea, prevenirea, monitorizarea, tratarea, ameliorarea sau compensarea unor afecţiuni, leziuni sau handicapuri, cât şi pentru modificarea, înlocuirea anatomiei sau a proceselor fiziologice şi controlul concepţiei.

În multe situaţii, pacienţii recurg la un produs din cele trei categorii, pentru a-şi gestiona starea de sănătate. Care sunt regulile automedicaţiei corecte şi cum putem apela responsabil la un produs din categoriile menţionate, aflăm din interviul video de la dr. Dan Cristian Piţigoi, medic primar gastroenterologie, Institutul Clinic Fundeni!

Mai multe informaţii despre utilizarea responsabilă a produselor din categoriile menţionate puteţii accesa la www.aleginformat.ro!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult