Celulita: diete şi terapii medicale VIDEO BY CSID

Celulita este o problemă a pielii care poate fi tratată cu ajutorul unor terapii medicale făcute de specialişti, prin dietă echilibrată şi cu ajutorul menţinerii hidratării optime.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Celulita sau aspectul de coajă de portocală al pielii este una dintre problemele de estetică ale multor femei. Dispunerea inestetică a grăsimilor de sub piele şi a fibrelor cutanate ţine de gene, hormoni, de stilul de viaţă şi este agravată de sedentarism şi kilogramele în plus.

Celulită fac şi persoanele care nu au probleme de greutate, la fel şi bărbaţii. Adulţii care sunt deranjaţi de celulită şi vor să o trateze în timp record recurg deseori la masaje agresive şi nu sunt dispuse să-şi schimbe stilul de viaţă pe termen lung.

Cum scăpăm de celulită?

Acesta înseamnă eliminarea pe cât posibil din dietă a dulciurilor concentrate, a alimentelor super procesate şi creşterea consumului de legume, fructe şi apă. Ajută şi mişcarea moderată, înotul şi gimnastica în apă.

În plus, dieta poate fi asociată cu terapii corporale supravegheate de specialişti, printre acestea numărându-se terapiile cu ultrasunete, radiofrecvenţă, vacuum şi raze infraroşii.

Medicul specialist dermatolog Oana Spânu descrie în interviul video metodele şi dietele prin care putem scăpăm de celulită.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult