Ce alimente să consumi pentru o tensiune arterială normală?

Ce alimente să consumi pentru o tensiune arterială normală?
  • Publicat:
  • Actualizat:

Tensiunea arterială normală are valori de până la 12 sistolică şi până la 8 cea diastolică.Mici ajustări pot fi foarte eficiente în normalizarea tensiunii arteriale crescute.

Consumaţi de carne slabă, peşte, cereale integrale, fructe şi legume crude şi lactate cu conţinut redus de grăsime.Reduceţi excesul ponderal. Dimensiunea mărită a taliei duce automat la modificarea valorilor tensiuni arteriale.

Faceţi mişcare. Chiar şi treburile casnice, precum spălatul ferestrelor, aspiratul ajută. De câte ori aveţi ocazia, urcaţi şi coborâţi câteva trepte.Limitaţi consumul de sare şi citiţi cu atenţie etichetele produselor. Consumul de sare nu ar trebui să depăşească 1,5 miligrame/zi.

Consumaţi alimente bogate în potasiu: spanac, banane, roşii, iaurt, cartofi copţi.Reduceţi nivelul de stres prin activităţi care vă fac plăcere, exerciţii de yoga, meditaţie, respiraţie.

Reduceţi drastic consumul de alcool la un pahar de vin roşu sau o jumătate de pahar de bere pe zi.Renunţaţi la fumat şi supravegheaţi consumul de cafeină. Ţineţi săptămânal o evidenţă a valorilor tensiunii.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult