Cât sunt de toxice produsele de curăţenie VIDEO

Pentru întreţinerea curăţeniei în casă, în acest moment, există mii de produse de curăţenie, despre care se crede că sunt extrem de eficiente, dar pot fi toxice.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Pentru întreţinerea curăţeniei în casă, în acest moment, există mii de produse de curăţenie, despre care se crede că sunt extrem de eficiente. În ultima perioadă, odată cu pandemia COVID 19, multe dintre acestea afişează şi proprietăţi dezinfectante. Cu toate acestea, manevrarea lor cu precauţie trebuie menţinută, la fel ca şi recomandarea de a le ţine departe de accesul copiilor.

Cele mai comune produse de curăţenie şi pericolele din spatele lor

Majoritatea covârşitoare a produselor de curăţare conţin clor, un înălbitor puternic. În forma sa pură, clorul este un gaz. Este chiar unul dintre cele mai mortale gaze, dar şi unul dintre cele mai folositoare! În natură, clorul face parte din compuşi precum sarea (clorură de natriu).
Clorul pur a fost, iniţial, preparat de un chimist suedez numit Karl Scheele, în anul 1774. Acum, este făcut printr-o trecere a soluţiei sării prin curent electric. Produsele de curăţare folosesc o diluţie a clorului cu apa, dar chiar şi aşa, contactul direct cu pielea poate cauza roşeaţă, usturimi, descuamare, iar picăturile ajunse accidental în ochi pot cauza leziuni oculare.

Deşi internetul abundă de sfaturi practice despre cum să-ţi faci propriile produse de curăţare la domiciliu, este foarte important să evitaţi combinarea cu produse care conţin amoniac, pentru ca rezultă un gaz extrem de toxic, ce poate fi mortal.

Ce alte combinaţii sunt de evitat

Oţetul şi bicarbonatul de sodiu. Rezultatul este nimic altceva decât o spumă ineficientă, pentru că, din punct de vedere chimic, combinăm o bază cu un acid.
Dacă vă gândiţi la un plus de siguranţă şi dezinfecţie şi încercaţi combinaţia clorului cu alcool, nu veţi obţine decât cloroform, o substanţă toxică ce poate provoca ameţeală şi leşin.
Spray-urile de cameră au făcut obiectul multor studii în ultima perioadă care au arătat că majoritatea odorizantelor conţin câteva zeci de substanţe chimice şi apă. Dintre aceste ingrediente, foarte puţine apar pe etichete, cu denumirile lor proprii. Celelalte ingrediente sunt etichetate sub numele generic de „ingrediente privind controlul calităţii” sau „parfumuri”, ceea ce înseamnă că identitatea lor este ascunsă de ochii publicului.
Multe persoane alergice sau cu probleme respiratorii au fost afectate negativ de acest tip de produse.
Mai multe despre ce conţin produsele de curăţenie aflaţi din materialul video.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult