Cancerul şi fertilitatea: sfaturi oferite de un ginecolog embriolog VIDEO By CSID

Specialiştii în tratarea infertilităţii recomandă pacienţilor cu cancer crioprezervarea ovocitelor, spermei şi embrionilor pentru a putea avea copii.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Diagnosticul de „cancer” este o veste teribilă pentru multe persoane din întreaga lume: se estimează că în 2018, numărul persoanelor diagnosticate cu cancer va depăşi 8 milioane.

Depistat în stadiu incipient, cancerul are şanse mari de vindecare, cu supravieţuire pe termen lung. Însă tratamentele eficiente pentru cancer pot avea impact asupra fetilităţii.

De aceea, medicii sfătuiesc persoanele care suferă de cancer să meargă la un specialist în tratarea infertilităţii pentru a vedea ce soluţii există. La ora actuală, crioprezervarea ovocitelor, spermei şi embrionilor face posibilă naşterea unui copil după încheierea tratamentelor pentru cancer. Am stat de vorbă despre aceste soluţii cu Anca Coricovac, medic primar ginecolog, cu supraspecializare FIV şi embriologie!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult