B&B Talk: pandemia se agravează. Ce e de făcut? VIDEO

Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste "Ce se întâmplă, doctore?", vorbesc despre pandemie şi despre modul cum aceasta reprezintă un stres suplimentar în vieţile noastre.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Suntem Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”, pasionate de viaţă sănătoasă, la curent cu trenduri, studii, sfaturi de tot felul, intrigate de controverse, hotărâte să le dezbatem într-o manieră relaxată. Explorăm argumente pro şi contra, decise să facem, pe cât posibil, lumină în tot acest ocean de informaţii despre sănătate, diete, sport şi frumuseţe.

În această emisiune, abordăm subiectul care este pe buzele tuturor: este vorba evident despre pandemie, situaţie care ne-a dat vieţilor tuturor peste cap şi care vine cu reguli noi, pentru toată lumea, tocmai pentru a-i limita răspândirea.

Purtaţi mască, respectaţi regulile de igienă şi distanţarea socială. Aceste trei reguli simple ar trebuie respectate de toată lumea pentru a limita răspândirea virusului. Însă creşterea numărului de cazuri arată că acestea reguli nu sunt tocmai respectate ca la carte de toată lumea. Chiar şi cei mai atenţi dintre noi devin mai relaxaţi în prezenţa apropiaţilor, în ceea ce priveşte masca şi distanţarea. Iar această relaxare ne poate aduce în situaţia de a contracta coronavirusul, mai ales de la persoanele asimptomatice.

Mai este un aspect important: una este să respectăm regulile de protecţie şi să ne continuăm cât putem viaţa şi alte este frica permanentă de infectare, situaţie stresantă care, pe termen lung, poate duce la perturbarea imunităţii şi la creşterea riscului de infectare.

Discută toată această situaţie delicată în materialul video Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult