Aspirina – când devine un pericol?

Acidul acetilsalicilic - aspirina este un anti-inflamator cu efect analgezic. Multă vreme s-a crezut că este un medicament fără efecte secundare şi a fost utilizată în tratarea multor simptome.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Acidul acetilsalicilic – aspirina este un anti-inflamator cu efect analgezic. Multă vreme s-a crezut că este un medicament fără efecte secundare şi a fost utilizată în tratarea multor simptome.

Un studiu recent a pus la îndoială idea că o aspirină pe zi ar avea proprietăţi cardioprotectoare.Mai mult, există multe situaţii în care nu trebuie administrate.

Aspirina nu se administrează copiilor sub 3 ani.Paracetamolul şi aspirina nu trebuie asociate în tratarea virozelor şi a răcelilor. Persoanele cu tulburări gastrice trebuie să ia aspirina cu precauţie.

Aspirina este contraindicată în cazul persoanelor care suferă de astm.În cazul sarcinii şi alăptării, aspirina se administrează numai la recomandarea medicului. Aspirina favorizează retenţia de apă. Persoanele cu probleme renale trebuie să o evite.

De asemenea, cei care au risc hemoragic crescut trebuie să stea departe de acest medicament.
Pentru mai multe informaţii despre administrarea medicamentelor, intraţi pe www.csid.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult