Alergia la alune- cum se poate preveni?

În ultimii ani, numărul persoanelor alergice a crescut îngrijorător. Alergia la alune poate duce la şoc anafilactic, ceea ce înseamnă paralizarea sistemului respirator şi cardiovascular.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Peste 80% din formele severe de alergii sunt cele cauzate de banalele alune.În ultimii ani, numărul persoanelor alergice a crescut îngrijorător.Alergia la alune poate duce la şoc anafilactic, ceea ce înseamnă paralizarea sistemului respirator şi cardiovascular.

Alunele conţin 13 tipuri de proteine, care pot cauza alergii.Chiar şi o cantitate infimă din alune poate duce la o reacţie severă.
Pentru a evita o criză alergică, staţi departe de mostrele din magazine şi citiţi cu atenţie ingredientele produselor.Multe din sortimentele de dulciuri sunt fabricate în aceleaşi zone în care au fost prelucrate alunele.De obicei, pe toate ambalajele produselor de acest gen se află menţiunea: „poate conţine urme de…” sau „poate conţine alergeni”.

Evitaţi bucătăria asiatică  – aici se foloseşte în mod curent uleiul de alune. Adesea, doar mirosul poate declanşa o reacţie alergică.Este bine să aveţi mereu la îndemână antihistaminicul prescris de medic.Studii recente arată că bebeluşii şi copiii mici expuşi la alergeni au şanse mai scăzute de a dezvolta alergii.Cu toate acestea, o persoană adultă care are un anumit tip de alergie va rămâne alergic pe tot restul vieţii.

sursa foto: 123rf.com

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult