5 funcţii esenţiale ale apendicelui

Multă vreme s-a crezut că acest organ este inutil şi este o reminiscenţă de la strămoşii noştri, primatele. Cercetătorii au descoperit recent că acest organ are un rol foarte important în menţinerea imunităţii.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Multă vreme s-a crezut că acest organ este inutil şi este o reminiscenţă de la strămoşii noştri, primatele.
Cercetătorii au descoperit recent că acest organ are un rol foarte important în menţinerea imunităţii.

Apendicele are in interiorul său numeroase celule, denumite limfocite, care au rol imunitar.Aceste celule produc anticorpi care luptă cu bacteriile, viruşii şi toxinele din organism.

Apendicele produce anumite molecule cate ajută deplasarea limfocitelor in anumite zone ale corpului.Imunoglobulina de tip A este produsa tot de apendice. Imunoglobulina are rol de protecţie a mucoaselor. Bacteriile bune din corp sunt depozitate în apendice. Aceste bacterii ajută în recuperarea după infecţiile severe.Bacteriile bune au şi rolul de a proteja intestinele.

Studiile au arătat că oamenii care nu mai au apendicele sunt de 4 ori mai expuşi la infecţii intestinale.Apendicele este responsabil de dezvoltarea celulelor endocrine în viaţa intrauterina.
Apendicele poate fi folosit în reconstrucţia cu succes a unor organe din aparatul urinar.
Pentru mai multe informaţii despre sănătate, intraţi pe www.csid.ro
sursa foto:123rf.com
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult