Poate recidiva tiroidita subacută, boala de sezon care seamănă cu o viroză?

Dr. Corina Neamțu, medic primar endocrinologie în cadrul SANADOR, explică ce se poate întâmpla în cazul pacienților cu tiroidită subacută.

Tiroidita subacută sau tiroidita de Quervain reprezintă o boală care afectează tiroida mai ales în sezonul rece. Tiroidita subacută reprezintă o inflamare a glandei tiroidite despre care se presupune că este declanșată de o infecție virală precum gripa sau oreionul. Aceasta afectează preponderent la femeile cu vârsta între 20 și 50 de ani. Tiroidita subacută poate fi confrundată de pacienți cu o viroză pentru că este însoțită de creșterea temperaturii și de dureri la nivelul gâtului și urechilor.

La pacienții cu tiroidită subacută, glanda tiroidă poate elibera în circulație cantități de hormoni tiroidieni mai mari decât cele normale, ceea ce poate duce la simptome de hipertiroidie. Printre acestea, se numără palpitațiile și tremurăturile. Pentru a proteja glanda tiroidă, pacienții cu simptome persistente care seamănă cu cele de viroză ar trebui să meargă la endocrinolog pentru că tiroidita subacută se tratează.

Există și cazuri cânt tiroidita subacută poate recidiva.”Există posibilitatea de recidivă imediată, iar atunci înseamnă că e cumva și vina medicul pentru că a întrerupt prea repede sau a redus prea repede tratamentul. Și există și posibilitate de recidivă la distanță. Adică avem un pacient care mai face peste 10 ani un puseu” ne-a declarat în CSID.RO Live dr. Corina Neamțu, medic primar endocrinologie în cadrul SANADOR.

De asemenea, medicul endocrinolog a subliniat faptul că tiroidita subacută se poate suprapune și cu alte boli tiroidiene.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Corina Neamţu - Medic primar endocrinolog
Dr. Corina Neamţu este medic primar endocrinolog, doctor în Ştiinţe Medicale, competenţă în ecografie generală, ecografie endocrină, patologie osoasă endocrino-metabolică. Cu peste 24 de ani de experienţă în domeniul endocrinologiei, Dr. Corina Neamţu deţine peste 30 de lucrări publicate ...
citește mai mult