Manevra Heimlich nu a functionat? Iata ce aveti de facut!

In cazul in care manevra Heimlich a fost ineficienta, iar victima nu si-a revenit si devine inconstienta din cauza lipsei de oxigen, trecem la compresiile abdominale, prin care sa o ajutam sa expulzeze corpul strain care ii obstructioneaza caile respiratorii.
  • Publicat:
  • Actualizat:

In cazul in care manevra Heimlich a fost ineficienta, iar victima nu si-a revenit si devine inconstienta din cauza lipsei de oxigen, trecem la o alta tehnica prin care sa o ajutam sa expulzeze corpul strain care ii obstructioneaza caile respiratorii.

Astfel, sprijinim si intindem victima la orizontala si, cu mainile asezate ca pentru masajul cardiac, realizam compresii abdominale. Acestea sunt asemanatoare celor de la manevra Heimlich, numai ca de data aceasta se intampla la orizontala.

Tot la baza sternului se apasa, o apasare oblica, puternica, astfel incat sa obtinem expulzia corpului strain.

Este ineficienta? Asteptam cateva secunde si apoi apasam inca o data.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Respiratia gura la gura
Respiratia gura la gura