Trusa de machiaj – ce pericole ascunde?

Un studiu recent din Journal of Applied Microbiology arătă că produsele de machiaj pot periclita sănătatea. Bureţii de machiaj, fondul de ten, blush-urile sau rujurile pot conţine bacteria E-coli sau stafilococi.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Un studiu recent din Journal of Applied Microbiology arătă că produsele de machiaj pot periclita sănătatea.Bureţii de machiaj, fondul de ten, blush-urile sau rujurile pot conţine bacteria  E-coli sau stafilococi.

Înmulţirea acestor bacterii este favorizată şi de faptul că produsele pentru machiaj nu sunt curăţate suficient.Majoritatea bureţilor şi a a pensulelor de machiaj rămân umede, ceea ce favorizează proliferarea bacteriilor.De asemenea, cercetătorii au stabilit că 64 % din produsele de machiaj cad pe podea, dar nu sunt dezinfectate imediat.

Doar una din 4 femei verifică termenul de expirare al produselor. Multe dintre ele conţin substanţe cancerigene.De exemplu, majoritatea rujurilor conţine polymethyl methacrylat, o substanţă care poate cauza alergii.Un alt motiv de îngrijorare este modul de depozitare al produselor cosmetice.

Fondul de ten, de exemplu, ar trebui, după desigilare, să fie ţinut într-o zonă uscată, umbroasă, cu capacul bine pus.Tester-ele din magazine sunt extrem de periculoase, dat fiind că sunt atinse de foarte multe persoane. Rujurile şi fondul de ten trebuie încercate pe dosul  palmei, nicidecum pe buze sau direct pe faţă.
Un produs de machiaj bun conţine maxim 15 ingrediente, minimum de conservanţi şi coloranţi.
sursa foto: 123rf.com

 


 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult