Tendinţe de make-up în 2020

Nick Barna, make-up artist, ne-a dezvăluit care sunt tendinţele de make-up din 2020.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Printre preocupările de început de an se numărăr şi descoperirea noilor tendinţe. Suntem curioase ce piese vestimentare trebuie să se regăsească în garderoba noastră, cum ne mai purtăm părul şi, mai ales, ce machiaje purtăm. În acest sens, pentru a descoperi ce ne aşteaptă în 2020, am stat de vorbă cu Nick Barna, make-up artist, care ne-a făcut cunoştinţă cu noile culori şi texturi care domină în noul an.

Ce se poartă pentru machiajul ochilor în 2020

Nick descrie noile tendinţe ca fiind ”o combinaţie de influenţe”, iar aici menţionează influenţele anilor ’60, ’70 şi ’80, în care ne reîntâlnim cu tonurile pastelate, nuanţele de verde mentă, albastru azur şi roz pudrat. Tot în 2020 un must have sunt grafismele realizate cu eyeliner, în mai multe culori sau cu glitter.

Pentru a completa un look, aspectul sprâncenelor joacă un rol extrem de important şi, dacă în anul 2019 au făcut furori sprâncenele dese, rebele, în anul 2020 sprâncenele boyish rămân în tendinţe, fiind un trend care ”oferă un plus de tinereţe, veselie şi nonşalanţă”.

Ce baze de machiaj alegem în 2020

Suntem obişnuite ca în sezonul rece să optăm pentru fonduri de ten care să ne ofere un look mat, o acoperire mai mare însă, în 2020 apar câteva schimbări. Fondurile de ten mate vor fi înlocuite de fondurile de ten care lasă la vedere textura pielii. Nick Barna menţionează că trebuie să afişăm un look fresh care să ofere acea senzaţie de ten curat, luminat, iar în acest sens fondurile de ten fluide sunt cea mai potrivită alegere.

În privinţa blushurilor, în 2020 le vom purta mai mult decât de obicei, în special în nuanţe vii de roz sau piersică. În plus, nu le vom mai aplica doar în zona pomeţilor, ci pe înaltele puncte ale feţei. Pudra nu se mai foloseşte nici ea în exces, ci ”cu zgârcenie”, iar femeilor nu trebuie să le lipsească din geantă pudra compactă, pe care să o aplice doar în zona ”T” în cazul în care se confruntă cu un ten mixt cu tendinţă de îngrăşare.

Cât despre iluminatoare, cele compacte, sub formă de pudră sau fard, vor fi înlocuite de cele fluide care vor oferi o luminozitate tenului mult mai naturală.

Ce rujuri purtăm în 2020

La capitolul rujuri vorbim de texturi mate, mixuri de culori, texturi transparente. Pe scurt, purtăm orice, dar nuanţele pe care le alegem vor fi mai mult din gama de maro. În privinţa mixurilor de culori vorbim de un creion mai închis cu care să conturăm buzele, iar cu ajutorul unui ruj mai deschis să venim în completarea look-ului, jonglând cu cele două tonuri de culoare.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult