Secrete pentru o zacuscă perfectă

Ingrediente: 6 kg vinete,1 kg ceapa,2 kg ardei gogosari,2 kg ardei kapia,2 kg roşii,500 ml ulei, piper, usturoi, sare neiodata.Legumele trebuie coapte pe grătar sau pe tablă, nu în cuptor.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ingrediente: 6 kg vinete,1 kg ceapa,2 kg ardei gogosari,2 kg ardei kapia,2 kg roşii,500 ml ulei, piper, usturoi, sare neiodata.Legumele trebuie coapte pe grătar sau pe tablă, nu în cuptor

Tocaţi vinetele cu un tocător de lemn sau plastic. Cuţitele de metal pot afecta gustul. Ardeii se taie fâşii.Pentru un plus de savoare, puteţi coace şi roşiile pe tablă, apoi le decojiţi şi le puneţi în blender. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în uleiul cald, nu încins, până devine aurie.

Pentru un gust mai dulce, puteţi folosi ceapă roşie. După 15-20 de minute, adăugaţi sucul de roşii.Lăsaţi să roşiile şi ceapa să fiarbă 20 de min, apoi adăugaţi vinetele şi ardeii.Fierbeţi 30 de min pe aragaz, apoi aprox. 1 oră în cuptor. Amestecaţi zacusca foarte des, pentru că se lipeşte.
Pentru a diminua iuţeala vinetelor, puteţi adăuga un dovlecel tocat, fără seminţe şi fiert în prealabil.Zacusca trebuie preparată la foc mic. Este gata atunci când uleiul iese deasupra.

Nu puneţi ulei prea mult, zacusca va deveni greu de digerat şi nu are nevoie de calorii în plus.Puneţi zacusca fierbinte în borcane sterilizate şi încălzite. Fierbeţi borcanele sigilate la baie de abur, timp de 30 de minute.
Pentru mai multe reţete savuroase, intraţi pe www.csid.ro
sursa foto: 123rf.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult