Dr. Viviana Iordache: sfaturi pentru îngrijirea tenului cu acnee pe timpul verii VIDEO

Dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog, explică regulile de îngrijire ale tenului cu acnee pe timpul verii, sezonul cald fiind unul care predispune la probleme suplimentare ale tenului acneic.

Cu toţii ne-am confruntat la un moment dat în viaţă cu apariţia unor semne de acnee. Fie că sunt coşurile care preced menstruaţia, fie că e vorba despre erupţii după expunerea la soare sau la solar, acneea deranjează, deşi în sine, nu este o condiţie gravă.

Devine mai gravă atunci când erupţiile acneice persistă, când afectează grav tenul şi când ne pierdem răbdarea şi aplicăm pe faţă tot felul de remedii şi soluţii, fără a ţine cont de recomandările medicilor dermatologi.

Acneea: cauze şi soluţii

Acneea se manifestă prin apariţia leziunilor acneice, cel mai frecvent comedoane sau coşuri, însă se poate însoţi şi de leziuni mai grave precum chisturile sau nodulii. Acneea apare mai ales în perioada adolescenţei, însă există şi multe persoane care se confruntă cu aceasta la maturitate.

Cauzele acneei sunt prezenţa unui exces de sebum, a foliculilor de păr înfundaţi cu sebum, prezenţa unor bacterii, dar şi a dezechilibrelor hormonale. Ca factori de risc, trebuie menţionate anumite afecţiuni, tratamente medicamentoase sau stresul.

Primul pas pentru tratarea acneei este vizita la medicul dermatolog, cel care care va evalua pielea şi va recomanda cel mai bun tratament. Apoi, un alt aspect important este folosirea produselor de îngrijire a pielii tot la recomandarea specialistului. Acum, există pe piaţă tot felul de produse destinate îngrijirii tenului acneic.

Una din greşelile frecvente este folosirea în exces a produselor de camuflare a acneei cum sunt produsele de machiaj cu putere de acoperire. Căldura excesivă din sezonul estival, în combinaţie cu produsele nepotrivite, poate crea probleme la nivelul tenului.

Pentru a afla care sunt cele mai bune sfaturi de îngrijire a tenului acneic, dar şi care sunt cele mai frecvente greşeli care pot agrava acneea, am stat de vorbă în interviul video cu dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog, care trece în revistă şi produsele pe care nu trebuie să le aplicăm pe faţă dacă avem acnee.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Viviana Iordache - Medic primar dermatolog
Dr. Viviana Iordache este Medic Dermatolog și coordonator al Clinicii Medicum.  Educație și parcurs profesional A absolvit Facultatea de Medicină Bucureşti în 1995; Are specializare în dermatologie la Spitalul Clinic Colentina 1995-2000, medic specialist dermatolog din 2000; A colaborat ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar dermatolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult