Dr. Angelica Banu: importanţa colagenului în menţinerea frumuseţii pielii, părului şi unghiilor VIDEO BY CSID

Dr. Angelica Banu, medic specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, explică importanţa colagenului şi a aportului de suplimente cu colagen pentru frumuseţea pielii, părului şi unghiilor.

Colagenul este o componentă extrem de importantă de la nivelul pielii, care asigură elasticitatea şi fermitatea acesteia. Însă colagenul este implicat şi în menţinerea aspectului sănătos al părului şi unghiilor. Organismul uman produce colagen, însă secreţia scade după vârsta de 30 de ani. Reducerea producţiei de colagen se asociază cu apariţia ridurilor, dar şi cu alte fenomene care afectează aspectul pielii, părului şi unghiilor.

Există anumiţi factori care afectează suplimentar colagenul din organism, precum excesul de zaharuri, fumatul sau expunerea excesivă la soare. Afectarea colagenului poate fi atenuată printr-o alimentaţie bogată în produsele de origine animală care conţin colagen, dar şi prin aportul de legume şi fructe.

În plus, suplimentele cu colagen pot ameliora calitatea pielii şi estompează ridurile. Specialiştii recomandă cure periodice cu colagen din suplimente, care se absoarbe mai uşor în organism decât cel din alimente.

În ce constau aceste cure şi care sunt beneficiile suplimentelor cu colagen pentru piele,păr şi unghii, explică în interviul video dr. Angelica Banu, medic specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Angelica Banu - Medic specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă
Dr. Angelica Banu este Medic specialist chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și estetică. Congrese Medicale Rhinoplasty, Cosmetic Surgery & Medicine Meeting (Dallas, 2016) 2nd Bergamo Open Rhinoplasty Course (Bergamo, 2010) Cursuri ● ISAPS Course, București ...
citește mai mult